Dečji pisac, glumac i novinar Raša Popov ceo svoj život i celokupan rad posvetio je deci, napisao je brojne pesme za decu, a mnogi ga najviše pamte iz serijala "Fazoni i fore". Kako je govorio, svojoj deci je pročitao pred spavanje oko 2 000 bajki, a unucima oko 500. Poznata je njegova poruka deci da ne treba da budu nevaljala jer ima puno nevaljalih među odraslima.

U jednom intervjuu izrazio je zabrinutost kako roditelji više ne provode dovoljno vremena sa decom, ali i podsetio da deca imaju potrebu da provode dane sa mamom i tatom, ali tako da im oni zaista budu posvećeni. Sa njegovim rečima mnogi će i danas biti saglasni:

"Dete veruje da mu je roditelj najbolje i najslađe društvo. Neki roditelji govore kako nemaju vremena i potcenjuju detetovu želju da što više bude sa mamom i tatom. Roditelj treba da je detetu najbolji drug. Budite drugovi svojoj deci, to im je potrebno. Sećam se jedne fotografije šume i oca sa troje dece na njoj. Ispod je pisalo "Nađi vremena za svoju decu i posveti im se". Nije slučajno što je šuma na slici - roditelji često misle da je deci dovoljno to što su oni s njima u kući, umesto da im se stvarno i iskreno posvete."

Izvor: Yumama