Deca najčešće dobiju neverovatnu energiju pred spavanje, i možda jedna od najtežih zadatak roditelja je da ih nateraju u krevet u normalno vreme. Činjenica je da deca posle tolikog "ludovanja" teško da mogu odmah da zaspe, zbog čega je najbolje da ih prvo umirite pre nego što utonu u san. Mama Džesika koja ima dve hiperaktivne devojčice svako veče je vodila istu borbu, sve do trenutka kada je smislila sjajan trik kako da ih smiri i vrlo brzo uspava.

Ona je zapravo devojčicama obukla pidžame koje svetle u mraku, međutim da bi one zaista svetlele ubedila ih je da moraju da se "napune" ako legnu ispod izvora svetlosti. Zato je mama rekla da devojčice što duže leže ispod lampe i budu mirne dok im se pidžame "pune".

Na njeno veliko iznenađenje, devojčice su se oduševile idejom i vrlo ozbiljno shvatile zadatak. Prema rečima Džesike one su potom brzo zaspale, jer kada su se tek smirile shvatile su koliko su umorne.Iako nije očekivala, mnogi roditelji su bili oduševljeni idejom. Probajte i vi, možda uspete da umirite vaše male " tasmanijske đavole" pred spavanje.

(Yumama)