Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽVRLJOTINE NA DETETOVOJ RUCI KRIJU BOLNU ISTINU: Otac pokazao šta je njegov sin napisao u školi, pa upozorio roditelje

Autor Radmila Ilić

Dečakova ruka krije bolnu istinu, ali je njegov otac želeo da upozori i sve druge roditelje.

 Svađa, tuča, dečaci, deca Izvor: Shutterstock

Jedan otac je na svom Tviter nalogu podelio sliku na kojoj se nalazi ruka njegovog sina ižvrljana hemijskom olovkom. Na prvi pogled pomislili biste da se dete igralo i samo sebe crtalo iz dosade, ali istina je potpuno drugačija.

Na ruci je tačno 21 crtica koja zapravo predstavlja broj situacija u kojima je dete bilo maltretirano. Sigurno niste pomislili na tako nešto, i sigurno vam sada deluje vrlo uznemirujuće.

"Moj sin je u školi nešto više od nedelju dana. Na svojoj ruci je napravio zapisnik o tome koliko je puta u poslednja dva dana bio maltretiran, verbalno ili fizički. Ukupno 21 put. Srceparajuće je. Škole treba strožije da se suprotstave nasilnicima, a njihove roditelje treba kazniti", napisao je zabrinuti otac i na ovaj način upozorio je sve roditelje na ono što čega možda nisu ni svesni.

"Hteo sam da pokažem koliko se to često događa u dva dana škole. Jednostavno, ne znaš šta se događa jer mi kao roditelji nismo tamo", dodao je.

Brojni roditelji su na njegovoj objavi priznali da su i njihova deca bila žrtve vršnjačkog nasilja. Takav vid nasilje kod žrtve može uzrokovati brojne probleme, kao što su problemi sa spavanjem, koncentracijom, stvaranje loše slike o sebi, misli o samopovređivanju, usamljenost, strah, nesigurnost, tugu, pa i suicidne misli.

Razgovarajte sa svojom decom svakodnevno, jer koliko god mislili da je to daleko od vas, dešava se vrlo često. Naučite ih da se odmaknu od nasilnika, da ne uzvraćaju, da pronađu odraslu osobu kojoj veruju i da se obrate za pomoć, ali i da uvek prijave nasilnika.

Da li vaša deca imaju iskustva sa vršnjačkim nasiljem?

Anketa

Da li vaša deca imaju iskustva sa vršnjačkim nasiljem?

  • Za sada ne, ali dešava se u njihovoj školi.

    54.55% (6)

  • Nažalost, da.

    36.36% (4)

  • Ne, i sigurna sam da neće.

    9.09% (1)

Da li vaša deca imaju iskustva sa vršnjačkim nasiljem?

Rezultati

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica