Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP OTKRIVA KOJA DECA SE NAJBOLJE PRILAGODE VRTIĆU: Rakovi se teško odvajaju od roditelja, Ovni su problematični

Autor Sandra Krstanović

Koji horoskopski znakovi se najlakše prilagođavaju na vrtić, a koji će da prave problem?

 deca-vrtić.jpg Izvor: Shutterstock

Dočekali ste taj trenutak kada vaše dete kreće u vrtić, ali proces adaptacije je najveća briga svakog roditelja.Činjenica je da je svako dete za sebe, međutim nije loše da proverite kako se koji horoskopski znak prilagođava promenama i novom okruženju.

Blizanci: Potrčaće tetama u zagrljaj

Blizanci su poznati kao najprilagodljiviji znak Zodijaka. U koje god situacije da ih bacite, prilagodiće se bez problema. Oni su poput kameleona i mogu da pokažu različite strane svog karaktera različitim osobama. Ako svoga malog Blizanca dovedete na adaptaciju u jaslice ili vrtić, nećete imati većih problema. Velika je verovatnoća da će odmah da potrče tetama u zagrljaj i sa nestrpljenjem će očekivati da upoznaju svako dete koje dođe. Kako su veliki drugari, najverovatnije biće jedni od one dece koje nećete ostavljati u suzama kada dolaze, već će plakati kada budu odlazili iz vrtića.

Možda će vas zanimati

Ribe: Tešiće uplakane vršnjake

I Ribe ulaze u onu grupu horoskopskih znakova koji se vrlo lako prilagode novome okruženju i novim okolnostima. Međutim, one to čine zahvaljujući svojoj izraženoj intuiciji i osećaju za druge ljude. Baš zato što osećaju druge, vrlo lako pronalaze nove prijatelje, a u vrtiću će uvek biti oni koji će tešiti svoje drugare. Dobro će se snaći i u igrama sa autićima i u igrama sa lutkicama, obožavaju sve što je vezano za umetnost. Jedino što nikako ne vole, to je popodnevna dremka.

Strelac: Kad je frka, njemu je najzabavnije

Strelci uživaju u promenama i dinamici. Oni će najbolje da se prilagode vrtićima u kojima je svaki dan drugačiji i gde se stalno nešto istražuje.Mogu da budu problematični kada je upitanju hrana i spavanje u vrtiću, ali ne morate da se brinete da će zaplakati kada ih ostavite. Zapravo, jedva čekaju odlazaku u vrtić. Jako su smaostalni i vole stalno da izmišljaju neke nove nestašluke sa drugarima, ali bez obzira na sve oni će obožavati vrtić.

Vaga: Mirotvorac odmalena

Vaga je poznata kao jedan od najprilagodljivijih znakova Zodijaka, a najvažnije joj je da su svi u harmoničnim odnosima. U početku će biti samo posmatrači, ali kada upoznaju ostatak ekipe postaju jako opušteni i druželjubivi. Čak u u ranom uzrastu vole da isteruju pravdui da mire drugare, zato će ih svi voleti.

Devica: Najdraži deo dana – pospremanje igračaka

Devicama prilagođavanje na novi kolektiv ili okolinu može biti izazov samo iz razloga što vole red i organizovanost. Zato im treba malo vremena da prihvate nova pravila i način funkcionisanja u vrtiću. Jako se vezuju za vaspitačice, i ukoliko dođe do neke promene to može biti jedini okidač njihovog burnog reagovanja.

 dečak-devojčica-igra.jpg
Deca dele igračke
Izvor: Shutterstock

Ovan: Onaj koji grize i čupa drugu decu

Kada malenog Ovna dovedete u vrtić, nećete imati problema sa prilagođavanjem. Za vas, problemi počinju nešto kasnije. Tvrdoglavost i upornost prate vašeg mališana na svakom koraku, a za njega je sve "ratno polje" gde će da pokaže svoju dominaciju. Prvi želi igračku, zapravo, želi baš onu koju je uzeo njegov drugar. Tada uđe u konflikt, a iz toga razloga može da negoduje kada krene u vrtić. Posebna je umetnost da ga nagovorite da sluša vaspitače i pomiri se sa drugarima. Naoružajte se strpljenjem i komunikacijskim veštinama. jer vi ste jedan od roditelja koje će vasptačice često zvati na razgovor.

Rak: U suzama čeka da dođete po njega

Rakovi vole svoju rutinu, vrlo su emotivni i teško se odvajaju od roditelja. Njima će prilagođavanje trajati duže nego ostalima, a plakaće i kad ih ostavljate i kada dolazite po njih. Zato sa njima treba samo polako i postepeno. Kada se jednom prilagode biće najbolja deca u vrtiću, jer su mirni i slušaju sve što im se kaže.

Vodolija: Uvek posebni i u svome filmu

Vodolija je znak koji se najteže prilagođava. Ne zato što ne voli promene, nego zato što je nezavisan, originalan i teško prihvata autoritet.
Ako svi idu na spavanje, Vodolija će odlučno odbijati. Odnosno, baš ono što svi rade, on nekako smatra da je nepotrebno. Često se igra sam i nije neki ljubitelj timskih igara.

Jarac: Maleni cinik koji zna što hoće

Jarac je odgovoran i ozbiljan i kao maleno dete. Brinuće o svim stvarima koje sa sobom donese u vrtić, do te mere da će ih sebično čuvati. Lekcije dijeljenja za njega su neprihvatljive i ne želi ih usvojiti. Mali Jarac je teško prilagodljiv na promene. Njegova tvrdoglavost, ako je naumio da taj dan ne ide u jaslice ili vrtić, nepobediva je. Naš je savet: ako ne želite izgubiti živce, radije popustite.

 igra-kocke-deca.jpg
Deca se igraju
Izvor: Shutterstock

Lav: Najbolji autfit u grupi

Iako su Lavovi jako prilagodljivi, njihova dominantna osobina može biti kamen spoticanja. Čim im neko dete pokuša da ima nametne svoju volju, dolazi do ozbiljnih problema. Nikako neće da stoji u ćošku i da čeka da ga neko pozove na igranje, mali Lavovi su ona deca koja organizuju drugu decu na igru. I još nešto – jedino biste mogli da imate problema dok ga ujutro oblačite za vrtić. Trebaće mu vremena da odabere šta će da obuče, jer mu je jako važno kako će izgledati.

Škorpija: Nema prisile

Ako pripremite vašu Škorpiju na vrtić i ona to prihvati odlazak će proći bez problema. Ali ako oseti da je to vaša odluka i da nije imao drugog izbora, naići ćete na suprotstavljanje. I nije da plače u vrtiću jer mu je emotivno teško, nego se bori protiv odluke koju nije sam doneo.. S toga, samo mudro i taktično!

Bik: Biće to teška borba

Bik je najmanje prilagodljiv znak Zodijaka. Voli stalnost. Bikovi kasnije prohodaju, kasnije ostave dudu, kasnije ostave pelene, i to zato što sve rade polako.Tako je i sa prilagođavanjem na vrtić koje u startu može da potraje, a jedini srećan trenutak u danu je – doručak, užina i ručak. Dobro, ako sa sobom ima svoju dudu, i spavanje može biti uživanje. Jednom, kada se navikne, uživaće do škole.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica