Postavljanje razumnih pravila i granica, koje dosledno primenjujete, mogu biti temelj dobrog roditeljstva. S druge strane, život u trenutnim uslovima je dosadan i jednoličan, pa bi nam svima dobro došlo malo zabave. Stoga, roditelji, možda je vreme da malo prilagodite svoja pravila!

Ne govorimo o tome da trajno izbacite naviku spavanja ili da deci dozvolite da bacaju hranu svuda okolo, već da naprvite kućnu atmosferu da i vama i deci bude zanimljivo.

Ništa neće više  obradovati dete od roditelja koji nasumično počne da skače po krevetu i uporno govori "večeras jedemo sladoled". Verujemo da je to i vama zabavno - da izađete iz svakodnevne uštogljene rutine.

Ukoliko vaše dete voli da se igra pred spavanje nekih neouobičajenih igara ili da gleda crtani, neka tako bude - učinite mu. Borba jastucima, žmurke, sakrivalice, šta god da je želja vašeg mališana, učinite mu i videćete osmeh na njegovom licu.

Mi smo za vas izdvojili nekoliko ideja za super provod kod kuće kako biste izašli iz dosadne stvarnosti:

- poručite picu i igrajte društvene igre sa decom

- spremite kokice

- jedite čips i pijte sokiće u krevetu sa decom dok gledate film

- isplanirajte vikend, deca obožavaju kreativnost i maštu

- ispunite dan aktivnostima napolju (iako je hladno)

- igrajte se vodenim bojicama i plastelinom

- borite se jastucima

- dozvolite im da se prskaju vodom u kadi/kupatilu

Vodite računa o navikama vaše dece i dozirajte ovakvo ponašanje, kako se dečje rutine ne bi izmenile i kako im ovakvi nestašluci ne bi prešli u naviku.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)