Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri važna saveta za roditelje: Kako da dete ostvari uspeh u ovoj školskoj godini

Nova školska godina nosi sa sobom veliki broj nedoumica i promena koje su nove za decu, ali i nastavnike i roditelje. Ipak, ne treba da zaboravimo najvažniji cilj, a to je da dete ostvari uspeh i iskoristi promene na najbolji mogući ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Polazak u školu je sve bliže, te su roditelji, naročito u periodu pandemije, prepuni različitih informacija i brzih promena u vezi sa načinom školovanja od prvog septembra. 

Uz različite mogućnosti -od svakodnevnog odlaska u školske klupe, pa do učenja od kuće, postoji veliki broj pitanja i nedoumica. U ovakvim okolnostima vrlo je važno da i roditelji i deca ostanu optimistični, kreativni i zainteresovani. 

Sve što se dešava novo je i za decu, ali i za roditelje i nastavnike.

Zato je važno da se potrudimo da, pored svega, ne zanemarimo one glavne ciljeve u školi - učenje i znanje. 

Tri stvari na koje treba da obratite pažnju ove školske godine:

Kvalitetno učenje je mnogo važnije od kvantiteta

Nakon što smo navikli na redovno učenje u školama, sada se menja i način, ali i okolina u kojoj deca uče. Ova školska godina zahtevaće više individualnog rada i samostalnosti. Ovo je odlična prilika da deca dobiju u učenju mnogo važniju i aktivniju ulogu. Podržite ih u tome. Pomozite im da se sami više posvete i kvalitetnije i produktivnije rade.

Povezane vesti

Budite otvorenog uma u vezi sa novim načinom školovanja

Bilo da je reč o predškolcima ili đacima, ova godina donosi mnogo promena. Biće potrebno prilagođavati se i navići se na nove uslove. Mnogi roditelji vole da štite svoju decu od izazova, međutim, bolje je biti optimističan i pomoći detetu da se najbolje adaptira i prihvati nova, drugačija iskustva. 

Pratite detetova interesovanja

Možda je najvažnije u ovoj godini nadati se da će dete samo kreirati uspeh  u ovim novim uslovima. Podstičite i inspirišite dete da isproba nove stvari i dajte mu šansu da se pokaže. Iako je sve drugačije, neobično i novo, možda je baš ta promena prilika za vaše dete da se pokaže na najbolji mogući način.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica