Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet stvari za koje sam rekla da nikad neću raditi kad budem imala malo dete

Mnogo puta se desilo da dok posmatramo druge roditelje sa decom budemo sigurni da neke stvari sebi nikad nećemo dozvoliti. Ipak, kada dođemo na tu poziciju totalno drugačije sagledavamo situaciju, te vrlo često prekršimo to svoje ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada je vaša beba još uvek mala, pa u marketu vidite druge roditelje koji ignorišu plač svog deteta, pomislite kako vi nikada nećete biti takav roditelj. Ipak, treba da vam bude jasno da još uvek niste svesni kako je odgajati dete tih godina, jer sa vaše strane sve to izgleda dosta jednostavnije. Tek kada budemo u koži onih koji tako postupaju shvatimo da bismo isto učinili. Svi smo imali mnoge stavove i obećanja šta nećemo raditi. 

Za ovo ste sigurno rekli kako nećete dozvoliti kada vam beba malo poraste:

1. Imati neposlušno dete

Praktično sva deca nakon druge ili treće godine postanu na neki način neposlušna, i to se najčešće dešava kada odete u restoran ili u kupovinu. Nisu ona neposlušna konstantno, naravno, ali se nekako uvek dogodi da to bude baš onda kada vi želite da budu mirni. 

Povezane vesti

2. Davati sve ono što dete zatraži

Kleli ste se da nećete nikada biti ona mama koja svom detetu kupuje baš onu čokoladu zbog koje plače toliko. To je verovatno jer ste pretpostavili da to detetovo plakanje traje možda dva minuta. Budite svesni da mališa traži, plače i pregovara oko te stvari otkako je otvorio oči. Tako da, nažalost, morate i vi nekad dati detetu ono što zahteva, jer ćete i sami biti iscrpljeni od kuknjave i rasprave a detetom. 

3. Imati kuću prepunu igračaka

Da, imali ste savršeno uređenu kuću kada je novorođena beba stigla. Sve je bilo na svom mestu i bilo je lako pokupiti bebine stvari za igru i odneti ih u sobu. Kako meseci prolaze, sve to savršenstvo će nestati. Svaki ćošak u kući će biti ispunjen različitim plišanim igračkama, kockicama, autićima i lutkama. Kako vaša devojčica raste, želeće kućicu za lutke, koju će verovatno pozicionirati negde na sred sobe, dok će i  dečakov konjić za jahanje biti tu i blizini. 


Jedna od pet stvari za koje sam rekla da nikad neću raditi kad budem imala malo dete; Foto: Shutterstock

4. Koristiti televizor kao bebisiterku

Ma koliko da su vam namere dobre, dan će vam početi tek onda kada uključite program sa crtanim filmovima koji će obuzeti detetovu pažnju, tako da možete i sami da predahnete, napravite večeru ili pospremite. Mnogo više ćete uraditi za tih desetak minuta koliko gleda televiziju nego dok plače i trči za vama. 

Pravilo '5 minuta': Kako da naučite dete da uveče pospremi stvari za sobom

5. Hraniti dete čipsom

Vaše dete će se hraniti sto posto organskom hranom, neće konzumirati šećere, prerađenu hranu, sve dok jednoga dana na nekoj žurki ne proba čips i slatkiše. Sada je u stanju da vam dosađuje neprestano, sve dok ne dobije taj slatkiš. Nekada će vam već dosaditi plakanje, pa ćete popustiti, samo kako biste dobili tih pet minuta tišine dok ne počne ponovo. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica