Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz dnevnika pedagoga Jelene Holcer: Kako me je šesnaestogodišnji dečak naučio da vreme ne leči ništa

Tinejdžer Luka uspeo je da se izbori sa svojim ružnim iskustvima, a njegova priča nas je potpuno oduševila.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Učenje je trajan proces, a najviše se uči iz novih iskustava. Iako je veliki stručnjak u svojoj profesiji, jedan novi susret je našoj stručnoj saradnici Jeleni Holcer, pedagogu iz Beograda, doneo još jedno novo, bogato iskustvo.

Naime, u razgovoru sa Lukom, Jelena je imala priliku da čuje kako se jedan šesnaestogodišnjak, na sebi svojstven način, izborio sa lošim životnim iskustvima. Ovu divnu priču vam prenosimo u celosti:

Povezane vesti

"Razgovaram sa Lukom. Ranije je imao mnogo loših iskustava, i u školi, i sa roditeljima. Ali, sada je drugačije, značajno bolje pa mi kaže da je čak počeo pomalo da zaboravlja koliko mu je ranije bilo teško. Zato ga pitam: 

- Imaš li utisak da je vreme nekako učinilo svoje, pa ti je zato sada lakše, zato sada pomalo zaboravljaš ono ranije? 

- Ne baš vreme, više iskustva. 

- Kako to misliš? 

- Da vam nacrtam? 

I nacrta nekoliko uspravnih linija. Objašnjava mi da su to njegova loša iskustva od ranije. Zatim, nacrta gomilu tačaka okolo. Pitam ga: 

- Šta su ove tačke?

- To su nova iskustva, novi događaji, svakodnevica...

- I? U kakvoj su oni vezi sa ovim lošim događajima?

- Oni su kao pesak koji pada preko ovog trnja, ovih šiljaka. Ne moramo toga ni biti svesni, ne moraju ni ti događaji da budu ništa specijalno. Ali, oni postepeno popunjavaju praznine oko ovih šiljaka a jednom će ih i prekriti... To još uvek ne znači da loše stvari iz prošlosti ne postoje ali nas zbog ovih novih događaja više neće baš toliko boleti…

Povezane vesti

Ne znam da li je Luka mislio da ćemo jednom hodati po pesku a ne po trnju, ali sam zahvalna što me je naučio da vreme ne leči ništa, već pesak novih iskustava…", napisla je Jelena Holcer.

Razgovaram sa Lukom (16god). Ranije je imao mnogo loših iskustava, i u školi, i sa roditeljima. Ali, sada je drugačije,...

Posted by Jelena Holcer on Monday, October 2, 2017

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica