Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O ljubavi i strahu: Učite decu ovim vrednostima i velike ćete ih stvari naučiti

Američki pisac duhovne književnosti Nil Donald Volš od Boga je tražio odgovore, a dobio je mnogo više - iskustvo i vredna saznanja o ljubavi i strahu koja je pretočio u knjige.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Učite svoju decu da im ne treba ništa s polja da bi bili srećni – nikakva osoba, nikakvo mesto ili stvar – i da se prava radost otkriva iznutra. Učite ih da su sami sebi dovoljni. Učite ih tome, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da je neuspeh izmišljotina, da je svaki pokušaj uspeh, i da svaki napor donosi pobedu, da je prvi podjednako dostojan poštovanja kao i poslednji. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti

Povezane vesti

Učite svoju decu da su duboko povezana sa sveukupnim životom, da su jedno sa svim ljudima, i da nikada nisu odvojeni od Boga. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da žive u svetu veličanstvenog obilja, da ima dovoljno za sve, i da se najviše dobija deljenjem, a ne u sakupljanjem. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da ne postoji ništa što bi morala učiniti ili biti da bi bila dostojna uzvišenog i ispunjenog života, da se ni sa kim ni zbog čega ne trebaju nadmetati, i da Božji blagoslovi pripadaju svima. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da im se nikada neće suditi, da ne moraju da se brinu da li će uvek sve napraviti kako treba, i da ništa ne treba da menjaju, niti treba da "postanu bolji" i da bi u očima Božjim bili savršeni i prelepi. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Povezane vesti

Učite svoju decu da u ljubavi nema nikakvih uslova, da ne treba da brinu da će ikada izgubiti vašu ljubav, ili Božju, i da je njihova vlastita ljubav, bezuslovno pružena, najveći dar koji mogu pokloniti svetu. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Učite svoju decu da biti drugačiji ne znači biti bolji, da ako smatraju da su nad nekim nadmoćni, tada tu osobu ne sagledavaju onakvom kakva ona zasita jeste, i da se u priznanju "moj način nije bolji, nego je samo drugačiji" krije duboka isceliteljska snaga. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

 Foto: Shutterstock

Učite svoju decu da nema ničega šta ona ne bi mogla da nauče, da se privid neznanja može izbrisati s lica Zemlje, i da će sve što im je zasita potrebno dobiti sami od sebe, kad se podsete onoga ko oni zaista jesu. Tome ih učite, i velike ćete ih stvari naučiti.

Tome ih učite, ali ne rečima, nego postupcima. Ne raspravama, nego pokazivanjem. Jer vaša će se deca ugledati u ono što vi činite, i postaće onakvi kakvi ste i vi.

Povezane vesti

U srži ljudskoga iskustva postoje samo dve energije: ljubav i strah.

Ljubav daruje slobodu, strah je oduzima. Ljubav se otvara, strah se zatvara. Ljubav pozdravlja slobodno izražavanje, strah ga kažnjava. Tim merilom možete znati voli li vas neko, ili vas se plaši.

Ne slušajte šta govori. Promatrajte šta radi.

Deo iz knjige "Zajedništvo s Bogom"

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica