Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučite decu da dele igračke bez suza i ljutnje

Postoji jednostavan trik kako da naučite svoje dete da deli igračke, a da ne izazove opšti haos na druženju u parku ili igraonici. Saznajte i kako...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Trčanje za svojim detetom i savetovanje da podeli igračku s bratom/sestrom i prijateljem gotovo da se nikada ne pokaže kao delotvorna metoda, dva deteta i jedna igračka najčešće izazivaju početak sukoba. U roku od sekunde deca će pokušati da prisvoje igračku. 

Povezane vesti

Razumno rešenje jeste da se svako dete igra sa svojom igračkom, ali svaki roditelj ipak želi da nauči svoje dete da deli igračke, a da ne izazove opšti haos na druženju u parku ili igraonici.

Povezane vesti

Uzimanjem igračke kao „kazna“ deci šalje poprilično pogrešnu poruku. Detetu tako pokazujete da se igračka sme otimati drugima samo ako ste odrasli. To ne želite, zar ne?

Odlučite koje dete je prvo na redu za spornu igračku. Odredite vreme koliko dugo se s njom može igrati. Kada vreme istekne vreme je za razmenu igračaka. Začudili biste se koliko će dete olako pustiti svoju igračku kada zna da će uskoro doći ponovno u njegove ruke.

Povezane vesti

Dete će strpljivo čekati svoj red, a verovatno će i nakon nekog vremena deca obostrano odlučiti da ipak žele da se igraju zajedno svim igračkama, a ne svako odvojeno.

Bitno je razumeti socijalni razvoj vašeg deteta. U uzrastu od dve godine deca tek postaju svesna da i drugi imaju osećanja koja se mogu povrediti ružnim postupcima.

Kako bi deca naučila da dele ona prvo moraju da nauče da poštuju osećanja drugih ljudi oko sebe. Naizmenična igra je rutina koju deca mogu razumeti i pre nego što napune tri godine.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica