Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama tri devojčice: 'Da li samo ja mislim da je lakše odgajati ćerke nego sinove?'

Saznajte zbog čega blogerka Melisa Vilets veruje da je bolje imati ćerku nego sina i podelite sa nama vaše mišljenje o tome.

  Izvor: Foto: Profimedia

Melisin tekst vam prenosimo u celosti...

Pre neki dan odvela sam na plivanje svoje tri devojčice. Jedna će uskoro krenuti u prvi razred, ona je lepo plivala tamo i ovamo, mlađa je skakutala po plićaku s drugaricom, a najmlađa je sedela u pesku s lopaticom i koficom i pravila kolačiće od blata. Ja sam stajala i nadgledala.

Nedaleko od nas, četiri dečaka godina koliko i moja najstarija ćerka su toliko bili nemirni, da su njihove mame konstantno morale da intervenišu. Tako je bilo sve vreme dok smo bile tamo, bez prestanka, u jednom momentu sam čak šaljivo dobacila kako mi je drago što imam devojčice. "Da, one su mnogo mirnije", odgovorila mi je jedna od mama.

Povezane vesti

Iskreno, mislim da ne bih mogla da odgajam dečaka, jednostavno nisam za to. Ima izuzetaka, ali činjenica da su dečaci nemirniji od devojčica me baš plaši. Da imam sina živela bih u panici. Evo šta mi je na pameti:

1. Dečaci su izuzetno aktivni.

Kao bebe brže krenu da puze, a odmah zatim da hodaju, kasnije ne mogu mirno da sede, tako da... Mamama dečaka skidam kapu!

2. Dečaci više jedu.

Par drugarica mi je pričalo kako su njihovi dečaci "jeli kao mećava", dečaci su čak i kao bebe znatno gladnija mala bića.

3. Dečaci su glasni.

Istina je da moje devojčice i dalje ne razumeju da nije u redu da stalno viču kada razgovaraju sa nekim, ali to nije ništa u odnosu na urlike koje smo čuli od dečaka na plaži pored nas.

Povezane vesti

4. Dečaci lome stvari.

Kad god mojim devojčicama dođe neko od drugara obavezno se nešto slomi. Činjenično stanje.

5. Dečaci su krupniji.

Svi drugari mojih devojčica su teži od njih oko 5 kilograma, čim pomislim na to zabole me leđa.

6. Mali penisi su strašni.

Da, rekla sam.

Povezane vesti

7. Dečaci piške po svemu.

Tako je. Pitajte moju prijateljicu, blogerku Stejsi Luis.

8. Nije zabavno oblačiti dečake. 

Odeća za devojčice je mnogo slađa i zanimljivija.

Naravno, imati devojčice nije uvek banja... Skoro smo išle do parka, i obe starije ćerke su pale. Nisu se povredile, ništa nije bilo slomljeno, ali plakanje je bilo takvo kao da jeste. Svaki dan je ispunjen dramom, i pošto imam tri devojčice budite sigurni da je svaka sebi centar sveta, i da nečija osećanja obavezno budu povređena u nekom momentu, i često razmišljam kako li će biti kada uđu u pubertet ako se već sada ponašaju ovako šašavo.

Na kraju, deca su svakako veliki izazov, bez obzira da li su dečaci ili devojčice, ali iz moje tačke gledišta, imam jak osećaj da je mnogo lakše imati ćerke.

Melisa Vilets je mama tri devojčice koja vodi "Spit up and the Suburbs" blog o trudnoći, roditeljstvu, domu, zdravlju i lepoti. Osim na oficijalnom blogu, možete pročitati njene tekstove i na"Babycenter"sajtu,"What to expect"i "Parenting".

Prevela i priredila: Milica Gudžulić

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica