Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 ključnih načina neverbalne komunikacije sa detetom

Komunikacija bez reči pozitivno utiče na razvoj detetove emocijalne inteligencije, ali i na očuvanje duševnog zdravlja roditelja.

 Izvor: Foto: Profimedia

Deca ne dolaze sa uputstvom za upotrebu i zato je roditeljstvo proces konstantnog učenja. Jedan dan se možete osećati kao najbolji, a već sledećeg dana kao najgori roditelj na svetu. Zato je potrebno isprobati različite pristupe i tehnike komunikacije, koje će poboljšati odnos između vas i vašeg deteta.

Roditeljima uglavnom treba vremena da shvate da dete ne razume običan uzvik "NE", koji se uglavnom čuje tek nakon što mališan već napravi neki nestašluk.Komunikacija je glavna osnova svake čvrste veze

To se dešava zato što deca ne slušaju stalno ono što govorimo. Ali, isto kao i odrasli, primećuju i itekako razumeju neverbalnu komunikaciju. Ako budete svesni komunikacije koju ostvarujete sa svojim detetom bez reči, ne samo da ćete pozitivno uticati na razvoj detetove emocijalne inteligencije i sposobnost komunikacije, već ćete pomoći i očuvanje vašeg duševnog zdravlja.

Zato vam predlažemo da krenete sa nama kroz galeriju i upoznate pet načina za ostvarivanje neverbalne komunikacije sa vašim detetom.

Priredila: Biljana Marković

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica