Roditelji često umeju da budu zabrinuti kakav efekat njihovo ophođenje prema detetu može izazvati. Svako se trudi da bude najbolja moguća mama ili tata vodeći mališane na zabavna mesta, čitajući im, nadgledajući ih tokom izrade domaćih zadataka, vozeći ih na treninge, smeštajući ih uvek i bespogovorno na prvo mesto...

Ipak, ponekad roditelji, kada uporede svoje dete s nekim drugim, koje ima više samopouzdanja, nezavisno je i hrabrije, zapita se da li je potrebno još nešto kako bi njihovo dete bilo još srećnije. Stručnjaci odgovaraju da nije potrebno ništa više, već da je moguće da ste svom mališanu pružili i previše, zbog čega se ono uvek oslanja na vas i ne usuđuje se da bude samostalno.

Roditeljski odeljak sajta Popsugar.com izdvojio je, na osnovu iskustva svojih čitalaca, sedam pokazatelja da i ljubav može dati negativan rezultat, ukoliko se "ne dozira" kako bi trebalo.

Tamara Sorak

Briga, nežnost i ljubav su jedino što je mališanima potrebno od roditelja, ali oni ipak mogu dati loš rezultat - nedostatak samopouzdanja, nesamostalnost i odsustvo hrabrosti. Saznajte da li ste isuviše brižni.