Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učestvujte u digitalnom životu dece

Uključenost roditelja u digitalni život deteta od velikog je značaja za njegovo pravilno odrastanje. Evo male pomoći kako da kontrolišete virtuelni život deteta...

  Izvor: Foto: Thinkstock Images

Današnji roditelji suočavaju se sa dosta većim brojem izazova, u odnosu na prošla vremena. Iako je Internet doneo brojne prednosti, u isto vreme njegova neprimerena upotreba može dovesti mališane u opasne situacije. Zato je veoma bitno da roditelji uspostave određen nivo kontrole.

Vreme u kom živimo jeste vreme pametnih telefona, laptopova, Jutjuba, video igara, društvenih mreža i mnogih drugih stvari koje neverovatnom brzinom realan život transformišu u virtuelni. Većinu vremena deca provode kucajući poruke, verbalna komunikacija polako umire. U celoj priči ironično je to što ovakav vid komuniciranja apsolutno isključuje roditelje, ali uključuje veliki broj publike.

Ono što je takođe zanimljivo leži u činjenici da su deca ta koja znaju i traže sve nove izume tehnologije, dok roditelji sve to plaćaju. I onda se neizbežno postavlja pitanje ko kontroliše čitavu situaciju i koja je odgovornost roditelja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica