Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezbedan na društvenim mrežama: Kako pomoći detetu da otvori profil na Fejsbuku

Šta bi roditelji trebalo da znaju pre nego što svom detetu otvore profil na društvenoj mreži?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Nemojte se iznenaditi ukoliko i vaše dete poželi da otvori nalog na Fejsbuku. Poslednja stvar koju biste želeli jeste da to uradi bez vašeg znanja, zato budite popustljivi, ali pokušajte da predupredite probleme.

Dajemo vam par saveta kako da bezbedno detetu otvorite profil na Fejsbuku.

Koristite svoju e-mail adresu

Ako podešavate nalog za svoje dete, koristite svoj e-mail ili onaj kome ćete svakako i vi imati pristup. Na ovaj način, moći ćete da vidite sve zahteve prijatelja, obaveštenja na kojim slikama je vaše dete obeleženo, a takođe ćete znati i ukoliko dete promeni šifru za pristup profilu.

Kvalitet pre kvantiteta

Kada mlađa deca (a nekad i odrasli) prvi put otvore profil, postoji tendencija da se popularnost meri sa brojem prijatelja koje imaju na profilu. To se obično završava dodavanjem svih osoba koje poznaju, a nekad čak i onih koje ne poznaju. Pomozite im da se odupru iskušenju. Naučite ih da je polako, ali sigurno dodavanje samo odabranih osoba na listu prijatelja jedini ispravan način upotrebe Fejsbuka.

Ne dozvolite da Fejsbuk bira prijatelje za vaše dete

Kada otvorite nalog, Fejsbuk će vam nasumično predlagati prijatelje na osnovu drugih profila na kojima je bilo pristupa sa vašeg kompjutera (vrlo podmuklo!). Takođe postoji mogućnost pretraživanja vašeg e-maila, čime će vam predložiti još više prijatelja. Zanemarite sve! Birajte prijatelje zajedno sa detetom na osnovu sopstvenih sklonosti.

Povezane vesti

Pažljivo izaberite profilnu sliku

Fotografija na profilu vašeg deteta je od posebne važnosti. To može da govori puno o tome kako oni sebe vide, a isto tako šta i vi kao roditelj mislite o tome. Simpatična fotografija je u redu, ali već provokativna nikako. Ako mislite da na slici ne treba uopšte da bude vaše dete, onda predlažemo da stavite fotografiju svog ljubimca ili možda avatar (slika iz nekog crtaća).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica