ZBOG OVOGA DECA TEŽE PODNOSE VRUĆINE: Roditelji prave greške u odevanju, ovo su znaci da je vašem mališanu pretoplo

Na ovo obavezno obratite pažnju.

Shutterstock

Temperature su rekordne, stručnjaci svaki dan upozoravaju da decu treba čuvati od pregrejavanja. Najvažnije je obratiti pažnju kakvu odeću deca nose, da bi se osećali što komotnije i prijatnije.

Neke tkanine bolje su od drugih, a najvažnije je birati prozračnu odeću jer povećana toplina može iritirati kožu. Sintetičke materijale poput poliestera i najlona trebalo bi izbegavati, posebno kada je reč o deci koja imaju kožna stanja poput ekcema. Vlakna u ovim materijalima nisu prozračna, odnosno zadržavaju znoj između tkanine i kože i uzrokuju iritaciju. Umesto njih, birajte prirodnu, organsku odeću, tačnije pamuk i bambus.

Shutterstock  Znojava deca po vrelim danima

Na vrućinama je najbolje nositi lagane i široke materijale i ne oblačiti dete slojevito, već jednostavno. Ako je koža deteta vruća na dodir, sklonite se u zatvoreni prostor i obavezno dajte da pije više vode.

Ako dete povlači odeću sa sebe, češe se, razdražljivo je ili počinje razvijati osip ili crvenilo, to jasno ukazuje da mu odeća smeta. I na kraju, izbegavajte tamnu odeću i birajte svetlije tkanine koje reflektiraju sunčevu svetlost.

(Yumama)