Snežana Savić (2012) je dete iz kontrolisane i održavane trudnoće, rođena hitnim carskim rezom u 37 GN., a sa samo tri meseca dijagnostikovana joj je simptomatska žarišna epilepsija i epilepsijski sindromi sa kompleksnim parcijalnim napadom (G40.2 Epilepsia idiopathica (focalis) (partialis) et syndromata epileptica cum impetu complexo partiali), otkrivena joj je rupica na srcu, kao i šum. Snežana nosi naočare sa dioptrijom, ima promene na nadbubrežnoj žlezdi, probleme sa sfinkterima, kao i astmu.

Budi human
Foto: Budi human 

 Usled velikog broja dijagnoza, sprečena je da se slobodno kreće, pa samim tim i da ide sama u školu kao i svi njeni vršnjaci, već mora u pratnju roditelja. Taman kad su svi pomislili da Snežanino stanje stagnira, njene malene ruke i noge i kičma počele su da se defomišu, desna noga joj se čak i skratila za jedan centimetar pa joj je potrebna i rehabilitacija u banjskim uslovima i ortopedska pomagala.

Kako bi Snežana nastavila sa lečenjem potrebna joj je pomoć u donacijama svih humanih ljudi.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, transplantaciju matičnim ćelijama, analize, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj tokom lečenja.

Za Snežanino srećnije detinjstvo! Budimo humani!