Lav Petrović (2020) je rođen kao prvo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, završene u terminu u 40GN. Po rođenju je reanimiran nakon čega provodi nekoliko dana u izolaciji. Tada je utvrđeno postojanje neonatalne asfiksije sa hipoksično ishemijskom encefalopatijom.

U martu 2022. godine učinjena je psihološka eksploracija kojom je procenjen IQ 32 i konstatovano postojanje sporijeg globalnog psihomotornog razvoja, a usled izražene hipotonije aksijalne muskulature ustanovljena je i dijagnoza cerebralne paralize (G80.8 Paralysis cerebralis alia).

Prvi epileptični napad dogodio se u uzrastu od 1,5 godine i trajao je 30 minuta nakon čega je ustanovljena i dijagnoza Epilepsije (G40.1 Epilepsia idiopathica et syndromata).

Budi human
Foto: Budi human 

Lav još uvek nema potpunu kontrolu glave, ne sedi, ne puzi, ne uspravlja se, ne govori i nema mogućnost da jede čvrstu hranu. Uz kontinuirane terapije pomaka ima, ali nedovoljno. Roditelji su do sada sami finansirali troškove lečenja i iscrpeli sva sredstva pa se obraćaju svim ljudima dobre volje da pomognu svojim donacijama.

Sredstva su potrebna za rehabilitacije, somatopedske tretmane, tretmane hranjenja,logopedske i defektološke tretmane, BDA obuke, theratogs terapijsko odelo, specijalističke preglede kao i za terapijsko jahanje.

Za Lavovu bolju budućnost! Budimo humani!

Pomozimo Lavu!