Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"PRESTAO JE DA PRIČA, ZATVARAO JE UŠI" - DVA BRATA IZ ARANĐELOVCA IMAJU AUTIZAM: Roditelji mole za pomoć za lečenje

Gordana Kerić je hrabra mama dva dečaka sa autizmom, Stevana (11) i Filipa (8), a za Yumamu ispričala je sa kojim se sve izazovima suočava. Dečacima je sada potrebna pomoć kako bi u Turskoj primili novu neophodnu terapiju!

 Deca autizam.jpg Izvor: Privatna arhiva

Stevan (11) i Filip (8) su dva dečaka, rođena braća iz Aranđelovca kojima je dijagnostikovan autizam. Kako bi dobili prekopotrebne terapije potrebna im je pomoć, a njihova mama Gordana Kerić ispričala je za Yumamu kako je deci uspostavljena dijagnoza, koji su bili prvi simptomi i sa kojim se sve izazovima njen suprug i ona suočavaju u odgajanju dečaka.

"Kod Steve smo primetili da je prestao da priča, igrao se sam, igra mu je bila da vrti točkiće, kad prođe na primer motor zatvarao je uši, nije uspostavljao kontak očima. Kod Filipa sam znala, iako su me ubeđivali da nije, da imitira brata. Sa 16 meseci prestao je da priča, da izvršava naloge, prestao je da nas gleda."

Kako mama navodi, dečaci su u poslednjih nekoliko godina puno napredovali u razvoju i idu u školu: "Oni su sad mnogo napredovali, bilo je jako teško kad nisu znali da mi kažu šta ih boli. Steva je, kad je bio mali, udarao glavom o beton. Oni pričaju, razumeju nas, uključujem ih u sve što radim. Idu u školu Steva će sad 5. razred, Filip 2. razred, rade po iopu.

Kao roditelji dva autistična dečaka suočavaju se sa brojnim izazovima, ali se bore kako bi skupili novac za lečenje dece.

"Jako je teško, borba je svaki dan, nekad se desi da su obojica nervozni, da plaču, treba prići obojici smiriti ih, muž ide radi po vašarima prodaje vunu i kokice da bi imali za njihovo lečenje."

Gordana, hrabra majka ova dva dečaka, istakla je da nedostaje da se pošalje još 6.000 poruka kako bi dečaci dobili novu dozu terapije koja im je neophodna:

"Uz pomoć dobrih ljudi uspeli smo da prime 4. dozu matičnih ćelija u Turskoj sad treba da idu opet, nedostaje nam 6 000 poruka."

Sredstva su im potrebna za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, lekove, suplemente, tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, geneska ispitivanja, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

 deca.jpg Izvor: budi human

Za Stevana i Filipa! Budimo Humani!

Pomozimo Stevanu i Filipu da budu samostalni slenjem SMS poruke sa brojem 1314 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001421724-64

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001422097-12

IBAN:

RS35160600000142209712

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

 deca autizam yumam.jpg Izvor: Privatna arhiva

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica