Deca obožavaju da se igraju dok se kupaju, gumene igračkice ,koje roditelji najčešće kupuju za tu namenu, su idealan način da ih zadrže duže u kadici. Međutim, jedna mama je pokazala šta može da se desi ukoliko ih dobro ne ispraznite od vode i stavite da se suše.

Dijana je na svom TikToku okačila video na kome je zgroženo pokazala šta je videla kada je presekla gumenu igračkicu na pola.

"Moja deca će me mrziti, ali ne koristimo više gumene patke. Jeza me prošla kad sam videla tu plesan", rekla je na snimku.

U komentarima su se javili na stotine roditelja i napisali da čim su videli njenu objavi odmah su napravili isto i šokirali se prizorom. Mama Lara odmah je bacila sve gumene igračke koje deca pored igre, često stavljaju i u usta tokom kupanja:

"Moja ćerka takve igračke stavlja u usta. Dobila sam infekciju oka, verujem od igračaka", objasnila je.

Plesan je vrlo štetna ako se proguta i može na prvom mestu da izazove povraćanje, dijareju, posebno nakon dužeg izlaganja. Gljivice mogu biti posebno štetne za decu koja imaju alergijsku reakciju ili oslabljen imunitet. Alergiju na gljivice karakteriše neobjašnjiv osip, kašalj ili svrab očiju.

Pogledajte video:

Plesan u igračkama TikTok/thegentlemommy

 (Yumama)