Alan Rejn, otac je trogodišnje devojčice koja je obolela od misterioznog hepatitisa koji u poslednje vreme napada decu. Njegovom detetu lekari nisu davali šansu za život jer je njena jetra dosta oštećena, a onda je svojom ljubavlju uspeo da joj spasi život.

Mala Lola Rouz se razbolela, a njeni roditelji prvo su pomislili da ima stomačni virus. Međutim, kada su njene beonjače požutele, shvatili su da je nešto ozbiljnije.

Hitno su je prevezli u bolnocu gde su skeneri pokazali da je njena jetra obolela, i prebačena je na specijalističko odeljenje.

Nekoliko dana kasnije, njena jetra je počela da otkazuje, a ona je stavljena u veštačku komu, dok su lekari izbezumljene roditelje upozorili da će devojčica umreti ukoliko se ne izvrši transplatacija.

Mozak Lole Rouz je otekao jer njena jetra nije mogla da filtrira toksine dok je ležala na intenzivnoj nezi.

"Bukvalno smo gledali kako nam naša devojčica umire pred očima. Ne znam kako da objasnim to, bilo je kao da je neko ušao u grudni koš i istrgao mi srce. Mislio sam da ne mogu ništa da uradim", govori Alan (27), otac obolele devojčice.

Prehlada, dete
Shutterstock 

Saznao je da se njegova jetra poklapa sa jetrom devojčice, i otišao je na hitnu sedmočasovnu operaciju.

"Mogli su da mi kažu da neću preživeti operaciju, a da ona hoće, i bez razmišljanja bih krenuo. Sve što sam mislio je da će ona biti bolje, i da joj ja mogu pomoći", rekao je Alan.

Odmah posle transplatacije devojčica je počela da se oporavlja, izgubila je žutu nijansu kože, a rezultati krvi su nakon 48 sati pokazali normalne vrednosti.

Četiri nedelje posle operacije, devojčica se potpuno oporavila. Međutim,moraće da bude na lekovima celog života kako bi sprečila odbacivanje donirane jetre.

Alanova jetra će se regenerisati i ponovo porasti do pune veličine, uprkos tome što je deo dao kako bi spasao život svojoj ćerki.

Tata i ćerka
Shutterstock Tata i ćerka

Simptomi hepatitisa su:

- žutilo beonjača
- taman urin
- bledi, sivo obojeni izmet
- svrab kože
- bol u mišićima i zglobovima
- visoka temperatura
- osećaju se neobično umorni sve vreme
- gubitak apetita
- bol u stomaku

(Yumama)