Kada uređuju dečju sobu, roditelji uvek nastoje da ispune želje mališana, ali često u njima ima mnogo nerealnog, s obzirom na to da deca nemju dobro izoštren osećaj za odnose veličina i prostor. Ipak ono što oni sigurno znaju to je da kažu koje boje vole, šta bi od nameštaja i igračaka želeli da imaju u sobi.

Poslušajte svoje mališane i inspirišite se sa ovih pet ideja  koje finansijski nisu zahtevne- sve su lake za realizaciju i što je još važnije, ne iziskuju mnogo izdataka, već više truda, angažmana i mašte. Ovih 5 dečjih soba su veoma praktične ne samo po tome što nisu zahtevne za uređenje, već i zbog lakog održavanja i dobre iskorišćenosti prostora, kao i mogućnosti za odlaganje.

Veseli ples boja
Deca, naročito devojčice, obžavaju vedre boje. Sa njima ponekad umeju da preteraju. Ovo je ideja kako da soba bude okupana vedrim bojama i da to bude izvedeno sa merom. Ovde su glavne uloge dodoljene jednobojnom tepihu u boji, praktičnim kutijama za odlaganje i papirnim ukrasima na zidu.

dečja soba_314298401.jpg
Shutterstock 

Prirodni stil i narandžasta boja
Za onu decu i roditelje koji više biraju drvo i prirodne materijale, soba sa jednostavnim policama biće odlično rešenje. U njih možete smestiti plastične kutije u boji za odlaganje koje će istovremeno, uz tepih, biti akcenti u boji.

dečja soba_1009391968.jpg
Shutterstock 

Ljubiteljima skandinavskoh stila
Za one koji bi rado izabrali skandinavski stil u uređenju važno je da znaju da je bela boja ovde osnova svega. Dekoracija zida se lako izvodi pomoću stikera i fototapeta, a za one koji sanjaju o šatoru u sobi, najbolji izbor je crno-beli. Ne zaboravite da oaj stil podrazumeva i pastelne nijanse koje su obično zastupljene na detaljima, pa tako u radnjama možete lako doći do stočića, stolica ili kutija u ovim nijansama.

dečja soba_1038006511.jpg
Shutterstock 

Za male mornare
Ako se opredelite za praktičnu plavo-belu sobu, ono što će vam biti najpotrebnije jestu plava i bela boja. Svetloplave pruge možete lako izvesti na zidovima, krevet sa fiokom u beloj boji je inače uvek dobar izbor koji se lako može prilagoditi svakom stilu.

dečja soba_1121907821.jpg
Shutterstock 

Soba malih umetnika
Za najmlađe ljubitelje umetnosti važno je da ih podstičemo i da njihove radove stavljamo na zidove sobe. Za one koji planiraju da uvek imaju galeriju svojih crteža dobro je imati zid u svetlijoj toploj nijansi. Sobu možete oplemeniti jastučićima u boji i izborom jednostavnog tapaciranog dvoseda.

dečja soba_1894659955.jpg
Shutterstock 

BONUS VIDEO

Dizajnerka enterijera TikTok/kellyhoppen


Izbor: Yumama