Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ADHD: Najbolje aktivnosti za decu sa poremećajem pažnje

Pogledajte spisak aktivnosti koje će hiperaktivnoj deci dati priliku da istroše višak energije i preusmere svoju pažnju.

  Izvor: Foto: Profimedia

Iako važi mišljenje da su borilačke veštine najbolje za decu s ADHD-om (deficit pažnje, hiperaktivni poremećaj), roditelji su otkrili i mnoge druge aktivnosti koje odgovaraju njihovoj deci.

Povezane vesti

A to su:

Aktivnosti u prirodi

Većina dece, i sa ADHD-om ali i ona koja ga nemaju, vole da budu u prirodi, a biciklizam i pešačenje su posebno dobri za hiperaktivnu decu. Dete je tako neprestano u pokretu i pokreće gotovo sve mišiće, a to ga čini usredsređenim.

Povezane vesti

Muzika

Za razliku od drugih aktivnosti koje aktiviraju levu ili desnu stranu mozga, muzika aktivira obe strane istovremeno. Istovremeno, deca koja sviraju u bendu ili pevaju u horu da budu deo tima, što je ključna aktivnost za decu sa ADHD-om.

Plivanje

Stalno kretanje u vodi održava nivo energije, a samodisciplina koju plivanje zahteva veoma je dobra za hiperaktivnu decu.

Povezane vesti

Izviđači

Mali izviđači moraju da kontrolišu usredsređenostt, pažnju i organizaciju sve vreme, što je odlična vežba za decu sa ADHD-om.

Grupni sportovi

Grupni sportovi, posebno ako su usmereni na timski rad više nego na sam rezultat, odlični su za ovu decu. 

Gluma

Iako se na prvi pogled ova aktivnost čini suviše mirnom za hiperaktivnu decu, gluma podstiče pamćenje, uspostavlja rutinu i oštri koncentraciju.

Aktivnost koju bi dete sa poremećajem pažnje trebalo da izbegava svakako je gledanje u ekran!

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica