Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako organizovati rođendan u prirodi

Ukoliko želite da svom detetu priredite neobičan rođendan za vreme letnjih meseci, predlažemo vam da proslavu organizujete u gradskom parku ili šumi.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kada je lepo vreme, prava je šteta da se rođendan slavi u zatvorenom prostoru. Naravno, postoje igraonice koje imaju lepu baštu, sa dovoljno prostora da se deca igraju a odrasli pijuckaju piće i ćaskaju. Međutim, za one koji vole neformalna, opuštena druženja, pravo rešenje je - rođendan u prirodi!

Kod rođendana koji se slavi u prirodi, nezgodno je to što ne možete da predvidite kakvo će biti vreme. Zato je najbolje da sve organizujete tri-četiri dana pred slavlje, jer je u tom slučaju veća verovatnoća da će vremenska prognoza biti preciznija.

Idealno je da organizujete rođendan u vikendici, u okolini grada, ako ste u prilici. Ali, pretpostavimo da to nije opcija. U toj varijanti, opredelite se za neki od gradskih parkova. Kada je u pitanju Beograd, na raspolaganju su vam Košutnjak, Zvezdarska šuma, Ada Ciganlija, Milošev konak, Topčiderski park...

Gde god da odlučite da priredite slavlje, moraćete dobro da se organizujete. Istina je da ovakva proslava rođendana iziskuje više truda nego kada se rođendan slavi u igraonici, ali vredno je svakog utrošenog napora, a i povoljnije za kućni budžet!

Povezane vesti

Evo praktičnog uputstva kako da što lakše organizujete proslavu u prirodi - tako da i gosti, i vi, a prvenstveno slavljenik - što više uživate!

Hrana

Neograničen je broj predloga čime možete da poslužite goste. S obzirom da ste u prirodi, nekako se sâmo nameće da će na meniju biti specijaliteta sa roštilja.

Razlozi za i protiv rođendana u prirodi

Prednosti: * neograničeno vreme proslave* opuštena atmosfera* manji finansijski izdatakNedostaci:* može da padne kiša* zahtevnija organizacija* nedostatak osoblja koje poslužuje goste (ali tu su prijatelji, na njih se oslonite)

Na Adi Ciganliji, na primer, postoje mesta na kojima je dozvoljeno, ali i omogućeno da pravite roštilj - takozvani piknik prostor, na kojem je ozidani roštilj. Ali, ako želite da slavite na nekom drugom mestu u prirodi, moraćete sami da se pobrinete za opremu za "roštiljanje". Možete da ponesete rešetku ili ploču za roštilj, a kod nas je moguće da se nabavi i sklopivi roštilj (u većim tržnim centrima). Muški deo gostiju će se sigurno okupiti oko roštilja, gde će atmosfera da bude vrlo zabavna.

Ako vam izgleda komplikovano da sami pečete roštilj za veliki broj gostiju (još po velikoj vrućini), dobra opcija je da naručite gotov roštilj. Postoje mnoge mesare koje nude uslužno pečenje - dan ranije poručite šte želite, a onda pred odlazak na rođendan samo pokupite naručeno. Uz meso je dovoljno da imate dve-tri lagane salate, hleb i ponešto grickalica za nestrpljive i gladne mališane. Ukoliko vam gosti nisu razmaženi i zahtevni, biće prezadovoljni posluženjem. Takođe, tu je i opcija keteringa. Postoje brojni servisi koji nude takvu uslugu, a doneće vam ne samo kompletno posluženje, već i stolice i stolove za goste. 

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica