Autor NTC programa, osnivač Mense i jedan od najvećih stručnjaka u našem regionu kada je u pitanju rani razvoj dečje inteligencije, dr Ranko Rajović rekao je da je svaka nova generacija prvaka slabija od prethodne dve.

Gostujući u emisiji “Dok anđeli spavaju” autorke Marine Rajević Savić uvaženi doktor upozorio je na slabost novih generacija.

“Vidim da nam je svaka nova generacija, svako ko radi sa decom to vidi, da je svaka nova generacija upisana u prvi razred malo slabija u odnosu na prethodne dve. Sada ću da kažem četiri stvari gde su slabi: motorika pod jedan, kažu (učitelji sa kojima je razgovarao prim. aut.), motorički su slabi, to se vidi odmah. Pažnja i koncentracija slabiji, rečnik siromašniji i opšte znanje slabije”.

Analizirajući korene ove zabrinjavajuće pojave doctor Radović je ukazao na veliku ulogu I odgovornost roditelja za slabost novih generacija. “Oni su takvi došli u školu, to znači škola nije problem, nego period pre škole. E, tu nam dolaze roditelji”, izjavio je doctor čiji je rad priznat u našem regionu.

BONUS VIDEO

NIJE REŠENJE SNIZITI GRANICU ZA MALOLETNE DELIKVENTE!" Anotonović: Ne želimo da deca kao u Americi IDU U PANCIRIMA U ŠKOLU! Kurir TV


Izvor: Yumama