Koliko puta ste čuli od roditelja čuvenu rečenicu "samo još da preguram ovu godinu i da još malo poraste", i dok se vi tešite da će biti lakše i bolje, donosimo vam listu razloga zašto je puno "gore" imati trogodišnjaka.

 Ovih devet razloga nasmejaće vas do suza, mada to je ono što vas u suštini čeka:

  1. Sa dve jedva govore, a kada sa tri savladaju tu veštinu ne zatvaraju usta.
  2. Smeta vam neutešan plač sa dve godine, čekajte da vidite erupciju ispada besa kod trogodišnjaka.
  3. Sa dve godine još uvek jedu većinu onoga što im servirate, sa tri postaju više probirljivi i uglavnom vole da jedu hranu koju ne želite da im date.
  4. Sa dve godine večernje kupanje traje brzo i dete se uglavnom malo poigra sa igračkama. Sa tri kupanje traje pola sata i rezultat je mokro kupatilo, mokri roditelji i igračke na sve strane.
  5. Sa dve godine ste mirni jer još nose pelene, sa tri se navikavaju na nošu i morate da strepite da li ćete prepoznati signal kada mu se piški ili kaki.
  6. Sa dve još uvek vi birate garderobu za svog mališana, sa tri insistiraju da se sami obuku i uglavnom imaju "blesav" izbor odeće, pa bi da idu u vrtić obučeni kao superheroji.
  7. Sa dve godine i ne vole mnogo da se zaprljaju, sa tri "jedva čekaju" da se valjaju u blatu.
  8. Sa dve godine dopuštaju vam da radite stvari umesto njih zbog čega uštedite mnogo više vremena. Sa tri godine žele apsolutno sve da učine sami zbog čega sve traje zauvek.
  9. Sa dve godine, manipulacija im je poslednja stvar na pameti, sa tri postaju "prvaci" u tome.

(Yumama)