Možda jedna od najvećih promena kod deteta je prelazak u svoju sobu i odvajanje od roditelja tokom spavanja. U većini slučajeva potrebno je da prođe dosta vremena da bi dete prihvatilo ovakvu vrstu promene bez obzira na to što je već dovoljno veliko. Prema rečima većine roditelja deca teško podnose to odvajanja jer gube osećaj sigurnosti, odnoso osećaju prevelik stah od odvajanja.

Sigurno ćete čuti brojne savete i probati razne tehnike kako biste pomogli vašem mališanu da se što pre osamostali. Ali ovaj simpatičan trik posebno je oduševio mnoge roditelje koji su u svojim komentarima potvrdili da zaista daje učinkovite rezultate. Sve što vam je potrebno je šaren papir i makaze.

Mama Mišel u svom TikTok videu objasnila je kako je ovom sjajnom idejom uspela da pomogne svojoj ćerki Čarli koja već godinama odbija da spava sama.

"Napravite od papira gomilu srca i recite svom mališanu da ćete svaki put kada ga obiđete tokom spavanja ostaviti jedno u njegovom krevetu.Kada kažete laku noć ostavite mu jedno srce. Nakon što zaspi, ušunjajte se u njegovu sobu i ostavite ostala srca. Ujutru kada se vaše dete probudi videće gomilu srca u krevetu i znaće da ste ga stalno obilazili. Tako će osetiti sigurnost i znaće da nije bio sam tokom cele noći", objasnila je mama Mišel.

Pogledjate snimak:

Trik za samostalno spavanje TikTok/goodnight.charley

Stručnjaci za san ističu da je ova vrsta anksioznosti kod dece posebno izražena oko treće godine, jer je tada deci bujna mašta i počinju da osećaju velike strahove. Prema njihovim rečima potrebno je naći detetu nešto što će zameniti vas i pored čega će se osećati sigurno.

Zato je ovaj video vrlo brzo postao viralan, jer pored toga što izbegavate da vam se dete vraća u krevet, dajete mu mogućnost da pobedi strahove i da zna da nije sam.

(Yumama)