Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako sanjaju superheroji i princeze

Zdravo spavanje donosi vašem detetu širok spektar fizičkih i mentalnih koristi. Od rođenja, dobrobrobit vašeg deteta zavisi od toga da li će dovoljno spavati za svoje godine i nivo aktivnosti. Ali, nije uvek lako postići redovan ...

  Izvor: Foto: Promo

Aktivnost vaših mališana, način ishrane, udoban dečiji krevet, kao i celodnevni program, neki su od ključnih faktora koji utiču na njihov zdrav i miran san.

Sledeći neke od saveta u nastavku, dajemo vam predloge kako da vaši mališani spavanju i sanjaju kao superheroji i princeze.

- Držite se rasporeda spavanja – organizam vašeg deteta traži redovni raspored. Održavajte svakodnevnu rutinu, koja omogućava vašem mališanu da se probudi i ode u krevet otprilike u isto vreme svaki dan. Radi lakšeg privikavanja na istu satnicu spavanja, predlažemo vam da pratite plan tokom čitave jedne nedelje.

- Zajedno sa svojim detetom, razvijajte zdrave navike. Pomozite svom mališanu da razvija i održava zdrave navike svakodnevno. To će umnogome pomoći vašem detetu da bude mirnije i spremnije za spavanje. Ohrabrujte ih na redovnu fizičku aktivnost, ograničite količine šećera i slatkiša u njihovoj svakodnevnoj upotrebi. 

- Pre odlaska u krevet, umirite ih toplom kupkom, čitanjem priča, ili crtanjem. Pre spavanja, izdvojite 20 do 30 minuta za umirujuće aktivnosti, jer na taj način takođe smanjujete rizik od buđenja, nesanice ili nemirnih snova.

- Dečiji krevet je mesto mira. Sve aktivnosti koje ih mogu navesti na igranje i razbuđivanje, poput korišćenja računara ili gledanja televizije, izbegavajte. Kako spavanje ne bi povezali sa razmišljanjem ili aktivnošću, odredite posebno mesto i vreme za igru i zabavu.

- Stvorite im ugodno i bajkovito okruženje za spavanje. Pored pidžama sa likovima njihovih omiljenih junaka, sama dekoracija sobe takođe može biti potpuno u njihovom maštovitom stilu. Počevši od dečijih kreveta sa interesantnim ali udobnim dušecima za pravilan razvoj kičme, preko posteljine, do zidnih dekoracija iz svemira. Kako su deca najveći i najmaštovitiji stvaraoci, prepustite njima dekoraciju njihove sobe, i vrlo brzo ćete se uveriti kako odlasci na spavanje postaju sve lakši. Takođe, njihovi snovi će postati bajkovitiji, jutra srećnija, a vaši dani lakši i mirniji.

Izdvajamo za vas nekoliko praktičnih i povoljnih predloga za slatke snove vaših superheroja i princeza u kategoriji dečiji kreveti na Bebindo internet portalu:   

  Foto: Promo

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
Foto: Promo

Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80
Foto: Promo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica