Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

8 načina da izaberete bezbedne igračke za decu

Kada kupujete igračke za svoje mališane, veoma je važno držati se nekih pravila u vezi njihove bezbednosti. Pogledajte naše savete koji će vam u tome pomoći...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Neka kutija s igračkama vaše dece bude ispunjena bezbednim igračkama! Pogledajte 10 načina da se opustite i isključite brigu kada dođe vreme za igru:

Birajte prirodne materijale

Kada birate igračke potrudite se da one budu od prirodnih materijala poput drveta (koje nije skroz obrađeno ili prelakirano) ili organskih tekstila (pamuk, vuna...).

Povezane vesti

Napravite sami igračku

Da li nešto što više ne upotreblajvate ili ne znate šta ćete sa njim može da bude igračka za vašeg mališana? Prazna kutija ili obična činija od nerđajućeg čelika mogu obezbediti sate zabave.

Povezane vesti

Birajte igračke koje će da traju

Kvalitetne igračke su svakako nešto skuplje, ali bićete sigurni da će duže trajati i biti u vlasništvu vaše dece. U suprotnom, stalno ćete kupovati nove igračke, što se na kraju bude isto.

Čitajte deklaracije

Od čega je igračka napravljena? Odakle dolazi? Trebalo bi o sve lepo da proverite pre nego što se odlučite na kupovinu.

Povezane vesti

Kupujte igračke koje razvijaju kreativnost

Kada kupujete igračke birajte one koje utiču na razvoj kreativnosti i inteligencije, kao i one sa kojima se dete može igrati na više različitih načina. Razne drvrene kocke, slagalice ili pazle odličan su izbor i deca će se zabavljati dugo.

Povezane vesti

Izbegavajte jeftinu bižuteriju i dečju kozmetiku

Mnoge lutke za devojčice dolaze sa raznim pratećim detaljima koji se mogu i odvojeno kupovati. Međutim, svi ti proizvodi su uglavnom vrlo rizični po zdravlje dece. Jeftin nakit često ima visok nivo olova, a dečja kozmetika može imati veliki broj sumnjivih hemikalija.

Budite pažljivi sa plastikom

Danas su gotovo sve igračke napravljene od plastike, pa je skoro nemoguće izbeći je, ali zato možete da birate kakvu ćete izabrati. Ako već kupujete plastične igračke, vodite računa da kupujete one koje su etiketirane sa brojevima 1, 2, 3, 4 ili 5 pored strelice koja se obično nalazi na dnu proizvoda. Ukoliko nije označeno, pozovite proizvođača.

Povezane vesti

Zabavite se!

Vreme za igru ne zavisi od toga sa čime se igrate, već kako. Pravac na pod, pesak ili travu, isprljajte sa savojim klincima, smejte se i uživajte u zajedničkom vremenu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica