Mnoga deca (iz neznanih razloga) ne vole kreme i mackanje istih, ali ih zahvaljujući maminim čeličnim živcima ipak ne mogu izbeći. 

Pogledajte 11 "lakih" koraka koji će vam pomoći da ovog leta uspešno izvršite misiju "zaštititi dete od sunca":

1. Pronađite dete. To su obično divljaci od pola metra koji trče oko kuće i vrište: "Moje! To je moje! Mojeeee! Neeeee! Aaaaaa", pre nego što se čuje tresak.

2. Jednom kada se dete nađe u vašim kandžama, skinite njegovu odeću što brže možete. Postoji 100 odsto šanse da dete neće sarađivati tokom ovog procesa, pa zato počnite sa skidanjem majice preko glave, na taj način ćete mu zarobiti lice, ramena i ruke na neko vreme (pre nego što vas udari).

3. Jednu ruku držite na detetu, a drugom zgrabite kremu (Napomena: Brend kreme nije toliko važan, ali vodite računa o boji flašice. Ukoliko imate dečaka, kupite kremu u plavoj boji, jer ćete u suprotnom dobiti komentar da je to krema za "gvupe pvinceze" i moraćete da provedete još 20 minuta ubeđujući ga da to nema nikakve veze).

4. Još uvek jednom rukom držite dete, a drugom napunite čašicu kremom za sunčanje. Eksperti kažu da je to dovoljna količina za mališane. Međutim, mame isto kažu da je to dovoljna količina alkohola koja im je potrebna nakon napornog letnjeg dana. 

5. Istisnite malo kreme na šaku, a potom protrljajte ruke tako da vam izgledaju kao da nosite bele rukavice. Držite ruke u spremnoj poziciji, gledajte dete pravo u oči, a potom tihim, zastrašujućim glasom recite: "Stiže krema!"

6. Napad!

PageBreak

Foto: Shutterstock

7. Dok vaše dete ponavlja "Neeee", a vi ga ućutkujete, pomerajte svoje ruke brzinom svetlosti. Obavezno vodite računa da nijedan deo tela ne ostane nepokriven. Bog je vaš svedok - neće biti opekotina ove godine! 

8. Ako se situacija otrgne kontroli i dete izvede "riba pokret" ( i ne daj Bože pobegne), odmah budite spremni da ga jurite. Mala deca se lako hvataju. Međutim, ako imate posla sa genijalnim đavolkom, može se dogoditi da trči i dere se: “Ti nisi moj GAZDA” dok skida kremu sa sebe i baca je po nameštaju. Ukoliko vam se to dogodi, suzdržite se od bacanja omiljene igračke u mašinu za mlevenje mesa i umesto toga mirno pozovite pojačanje.

9. Kada pojačanje (tata ili veoma sposoban pas) najzad stigne, odredite ga za Zvaničnog nosača, onda delikatno, ali besno, namažite kremu na malo i nesrećno lice ispred vas. Ukoliko krema slučajno upadne u detetove oči, nos ili usta, obavezno prebacite da se to ne bi dogodilo da je hteo da sluša.

10. Kada svaki kvadratni centimetar detetovog tela prekrijete tankim slojem kreme, obucite dete u kupaći. U zavisnosti od količine otimanja, ova akcija može vam pomoći u sagorevanju kalorija. Vodite računa da ne dihidrirate, pa tako uz sebe držite flašicu vode.

11. Sada kada dete ima više zaštite od sunca nego što bi imalo čudovište iz podruma, konačno ste slobodni. Otvorite ulazna vrata, izađite napolje sa svojom porodicom i zabavljajte se. Vi to zaslužujete! Ali ne zaboravite - krema treba da se nanese ponovo za dva sata.