Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditelji blizanaca: Da li je u redu da istetoviramo našeg jednogodišnjeg sina?

Pročitajte priču jednog tate koji se obratio svim roditeljima u cilju rešavanja svoje velike dileme...

Iako zakonom zabranjeno za decu, postoje slučajevi kada tetoviranje može da posluži kao preventivna mera od neželjenih situacija. 

Korisnik sajta "Redit", pod nadimkom Thrwydad, otac je blizanaca, 12-mesečnih Adama i Ejrona. Dečaci su prerano rođeni i veoma su sitni, a Ejron ima i velike zdravstvene probleme. Zbog njihovog identičnog izgleda, teško ih je raspoznati i upravo je to bio uzrok jedne zamalo fatalne nezgode.

Povezane vesti

"Ejron na svaka četiri sata mora da dobija lekove, a ukoliko ne dobije to vodi do teških posledica. Kako su gotovo identični teško ih i mi raspoznajemo, stoga moja supruga svaki dan obeležava Ejrona sa posebnim markerom za osetljivu kožu.Jednom kada su dečaci bili kod bake,ona ih je okupila, oznaka se isprala i baka je slučajno dala Ejronove lekove Adamu. Tada su obojica završila u bolnici. Ovo je ekstrema situacija i svakako ne želimo opet da rizikujemo. I pre su se događale zamene, ali nikada ovako opasne. Isprobali smo sva privremena rešenja, ali sada tražimo trajno. Tako sam pronašao savet o tetoviranju tačkice ili bušenje uva. Mogao sam da izgubim obojicu svojih sinova i očajan sam". Ovo je napisao otac Ejrona i Adama na pomenutom sajtu.

Povezane vesti

On smatra da je tetoviranje jedino pravo rešenje, ali i dalje je u dilemi, da li bi smeo to da napravi ili ne. Većina korisnika mu je odmah pružila podršku, a između ostalog neki od njih su se našli u slčnoj situaciji i tetovirali su svoje blizance.

U većini zemalja sveta tetoviranje osoba mlađih od 16 godina je zakonom zabranjeno. Stručnjaci ipak misle kako je u ovakvoj situaciji tetoviranje deteta u potpunosti opravdano. Malena tačkica na dnu detetovog stopala ne može da naškodi zdravlju, ali može da spasi život u ekstremnim situacijama poput ove.MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica