Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da uklopite fizičku aktivnost i dečiju igru?

Fizička aktivnost mališana pozitivno deluje ne samo na na njihov motirički već i celokupni psihofizički rast i razvoj. Evo nekoliko ideja koje vežbe možete raditi sa svojom decom u prirodi...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Vežbanje može da pomogne deci da razviju bitne fizičke, kognitivne, komunikacijske i društvene veštine. Pored toga, stručnjaci kažu da treba redovno da vežbamo 30 do 60 minuta dnevno da bismo smanjili rizik od dijabetesa, srčanih bolesti i karcinoma. 

Pogledajte i Kako odabrati pravi sport za dete?

Nemojte da vas obeshrabri obim vežbanja koji vam je potreban, možete da ga podelite u delove od po 10 minuta. Zapamtite da uvek morate da budete sposobni da pričate dok vežbate, u protivnom to znači da ste preterali. Lepo je kada cela porodica ima mogućnost da vežba i zabavlja se napolju. 


Pogledajte i Izbor sporta za dete prema horoskopskom znaku

Kada se napolju igrate sa decom, na prvom mestu uvek treba da bude bezbednost. Uvek pregledajte područje za igru zbog potencijalnih opasnosti. Nemojte ih izvoditi po izuzetno toplom ili hladnom vemenu i obucite ih u odeću prikladnu za igru. 

Tražite odgovarajuće fizičke aktivnosti koje mogu da se rade napolju i pomognu u razvoju opšte motorike? 

Evo nekih ideja:

- Ponesite nekoliko lopti različitih veličina za udaranje palicom, šutiranje ili bacanje. Deca će uživati u tome kako različite lopte služe za različite aktivnosti.

- Iznesite kofe sa tečnošću i penom i pustite decu da trče oko njih i prave balone različitih veličina i zabavljaju se.

- Iskoristite marame ili trake da trčite ili igrate uz muziku zajedno sa svojom decom. 

Svaka zabavna fizička aktivnost biće korisna, vama, kao i članovima vaše porodice. Aktivirajte se i uživajte!

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica