Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečji horoskop: Dete Devica

Oprezni,vredni, pedantni... Kako se odgajaju mališani rođeni u znaku Device?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Horoskopski znak u velikoj meri određuje način ponašanja deteta i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba. Sa osobinama mališana rođenih u znaku Device upoznaje nas astrolog Tatjana Drobac.

(0-2 godine)

Još u "nesvesnom" periodu, od rođenja, bebu u znaku Device će najviše da smiri mirišljava kupka i čista, udobna odeća. Ove bebe najteže podnose da ne budu dugo presvučene. Iako imaju istog vladara kao i Blizanci - Merkura, on kod njih ispoljava druge osobine. Vazdušni Merkur ima potrebu za idejama, radoznalošću i komunikacijom, dok zemljani - kod dece Devica ima potrebu za organizacijom, urednošću i analizom svega što ih okružuje.

S obzirom da ovi mališani mogu da budu skloni nervozi, treba im omogućiti mirno okruženje, bez mnogo muzike, buke sa televizora i stimulansa iz okoline. Nekako prirodno, oni osećaju urednost u svojoj sobi, i to ih smiruje. Mirisi su, takođe, jako smirujući za njih. Neka to budu prijatne arome omekšivača za veš, a ne agresivnih osveživača prostora. San je lagan kod ovih beba i lako se prekida. Zato morate da budete tihi i obezbedite im potreban mir. Učenje je nešto čime će male Device biti oduševljene. Njih jako zanima šta je unutar svake igračke, a biće jako srećne kada nešto uspeju da razlože na deliće. Motorika ruku im je vrlo skladna i spretna, dok će se kretati oprezno i umereno. Više vole šetnju nego trčanje.

Povezane vesti

(2-4 godine)

U ovom uzrastu, sve više ćete primećivati kako je vaše dete vredno i voli da slaže igračke, za razliku od dece rođene u drugim znacima. Didaktičke igre i logika su razvijeni do fantastičnih razmera. Ulazak u kolektiv i prilagođavanje neće proći bez poteškoća, jer će mala Devica rado da izabere poziciju posmatrača i biće joj potrebno prilično vremena da se poveže sa ostalim vršnjacima. Zanimaće je matematika, naročito razvrstavanje pojmova u skupove, pa će brzo da razume značenje brojeva. Ima jako dobru memoriju i naročito je uredna u crtanju i bojenju. Voli da priča o osobinama likova iz bajki ili crtanih filmova. Biće pažljiva u svemu što radi i svaki detalj će joj biti važan. Omiljene pouke su joj one u kojima se radom i trudom sve postiže, kao u basni Cvrčak i mrav.

Ako vaš mališan neće da ostavi bojanku jer nije završio bojenje omiljene slike… da bi krenuo na spavanje - morate strpljivo da mu ispričate kako će lepše da završi sliku kada se naspava. Jako je važno da ne budete previše strogi, niti da vičete, jer kasnije kod deteta može da dominira nesigurnost i mišljenje da ni u čemu nije dovoljno dobro. Male Device su razumne, ali i ranjive. Zbog težnje da u svemu što rade dostignu savršenstvo, vrlo često će biti nezadovoljne, pa ih treba često pohvaliti, ističući detalje.

(4-6 godina)

Mala Devica će biti oduševljena ako joj date mali posao u kući. Može da obriše svoje cipelice, ili da poslaže figurice i knjige u svojoj sobi. Iznenadićete se kako to odlično radi. To su, inače, pravi mali naučnici. Imaju zaista mnogo interesovanja. Zbog varijabilnog elementa njihovog znaka, roditelji treba da ih usmere na ono što im najbolje ide i u čemu postižu najbolje rezultate. Od sporta, često vole tenis, naročito stoni tenis, zbog preciznog rada ruku. Dobro se snalaze u književnosti i stranim jezicima. Naročito je važno da im se podstiče kreativnost - na primer, da izrađuju nakit i ukrase, a mogu da budu sjajni i u pravljenju ikebana. Na priredbama retko žele glavne uloge i uglavnom teže grupnim nastupima. Radoznali su da što više stvari i pojava oko sebe jasno shvate i povežu. Dobro zapažaju osobine ljudi i međuljudske odnose.

U ovom periodu obratite pažnju na izbor garderobe. Ova deca vole funkcionalnu i praktičnu odeću, bez luksuznih ukrasa i napadnih boja.

San im je sada jako važan, zbog pojačanog rada njihove memorije - ona pamte i ono što žele i ono što im nije važno. Nikada ne spavaju dugo, ali je važno da imaju mir, kako im san ne bi bio isprekidan.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica