Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dečji horoskop: Dete Lav

Nasmejani, borbeni, uvek u centru pažnje... Kako se odgajaju mali Lavovi?

 Izvor: Foto: Shutterstock

Horoskopski znak u velikoj meri određuje način ponašanja deteta i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba. Sa osobinama mališana rođenih u znaku Lava upoznaje nas astrolog Tatjana Drobac.

(0-2 godine)

Mali Lav je dete Sunca, koje zrači radošću i privlači pažnju čak i slučajnim prolaznicima - već u uzrastu od tek nekoliko meseci. To su one bebe koje se smeškaju, guguču i tapšu majušnim ručicama kako bi zadobile divljenje i pažnju i dragih i nepoznatih osoba… jednostavno rečeno - svih ljudi oko sebe. Mali vragolani koji prate svaku novost u svom okruženju i koji, i kada rade nešto što ne bi trebalo, šarmiraju svoje roditelje širokim osmehom i velikom hrabrošću u svakoj situaciji.

Zadovoljniji su kada su okruženi sa više osoba. Vole glasne i smešne ljude, prometna mesta, puno dešavanja. Ukoliko im se ne ostavi mogućnost izbora u bilo čemu, žestoko će se buniti i reagovati histeričnim plačem. Vole da sami biraju način neke od dnevnih aktivnosti. Najveći protivnik u njihovom vaspitanju je dosada, zato budite dinamični i u pokretu, jer čim vašem detetu bude dosadno - otkazaće vam poslušnost.

Od najranijeg perioda detinjstva, važno je da mali Lavovi imaju uravnotežene fizičke aktivnosti i periode odmora. Znak Lava na telu upravlja srcem, pa će ova dečica već u uzrastu oko dve godine pokazivati srčanost, borbenost i takmičarski duh. Roditelji će im dati najbolju podršku ako im se dive, ali u tome ne treba da preteruju, kako ne bi suviše razvili njihov ego.

(2-4 godine)

U ovom uzrastu, mališani rođeni u znaku Lava imaju veliku potrebu za socijalizacijom i druženjem. Oni su duša grupe u vrtiću ili dece koja se zajedno igraju u pesku. Vrlo rado prihvataju nove vršnjake i nove ljude. Biće malo sporiji u učenju i usvajanju novih podataka, ali su zauzvrat vrlo temeljni i usvajaju trajno. Krupna motorika, sportske igre i snalaženje u prostoru se kod njih jako dobro i brzo razvijaju. Najbolje pamte priče o kraljevima i junacima, a sa "Kraljem lavom" sigurno nećete pogrešiti. Da kod ovog deteta ne bi dolazilo do negativnog stava, uvek krenite od pozitivne priče da je ono što treba da uradi dobro za njega, prijatno i lepo. Kada ste isključivi, mali Lav može burno da odreaguje i zauzme tvrdoglav stav. Budite pregovarač i objasnite razloge za ili protiv, strpljivo i polako.

Pošto su ova deca sklona da "vaspitavaju" svoje roditelje a ne oni njih, zauzmite smiren ali čvrst stav i jasno pokažite da o nekim važnim stvarima nema pregovora. Na primer, neka vreme odlaska na spavanje bude jasno formulisano, jer su ovo jako aktivna deca i potrebno im je da se dovoljno odmore. S obzirom da mali Lavovi mnogo vole da se dopadnu drugima, vrlo lako će da prihvate bonton i lepe manire.

(4-6 godina)

Vaše dete je sada već vrlo definisano. To je vedra, optimistična mala osoba, puna duha, koja zrači energijom. Najvažniji savet roditeljima u ovom periodu jeste da uvek moraju da imaju energije za ovu decu, kako ih mali Lavovi ne bi okarakterisali kao nezainteresovane i dosadne. Sve što rade - kada pevaju, crtaju, plešu, igraju utakmicu… mora da se pažljivo proprati. Na taj način stičete poverenje svog deteta i pokazujete mu ljubav. Vreme koje mu posvećujete ne sme da bude ograničeno vašim drugim aktivnostima, a ako ste zauzeti - druge osobe u njegovom okruženju moraju da pokažu veliko interesovanje za njega.

Mali Lav više voli prirodne nauke i jako ga zanima da o svemu zna dovoljno, kako bi se osećao uspešno. U ovom uzrastu, rado glumi glavne uloge u predstavama u vrtiću i skoro nikad nema tremu.

Odeća malih Lavova je uvek lepa i moderna. Stoga, ako svog mališana vodite na neke zvanične prilike, nećete morati da ga ubeđujete da se lepo obuče.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica