Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da umirite dete dok razgovarate telefonom?

Kada komunikacija telefonom preraste u pravu moru...

Telefonski poziv koji je za vas - kao da predstavlja poziv za detetovu neposlušnost! Izgleda kao da sva deca ovog sveta imaju neku "potajnu zaveru" protiv roditeljskih telefonskih razgovora.

Šta možete da učinite?

● Iskoristite opcije hold i mute
Ukoliko imate telefon sa opcijama hold i mute (a većina novijih telefona ih ima) - onda što je moguće više koristite mogućnosti koje vam se pružaju. U slučaju da prilikom razgovora vaše dete počne da "divlja", pritisnite mute dugme. Na taj način ćete i dalje jasno da čujete vašeg sagovornika, ali ćete mu "uskratiti zadovoljstvo" da čuje nestašluke vašeg mališana. Dugme hold će vam omogućiti da se obratite detetu, a da vas osoba sa druge strane žice ne čuje.

● Pored telefona držite "sakrivene" igračke
Tako ćete uvek imati "adut u rukavu". Kada poželite da na miru porazgovarate sa svojom drugaricom, dajte detetu skrivenog medu, lutku ili slikovnicu - koje ste baš za takve prilike ostavili.   

● Osmislite tajne signale
Ako je vaše dete dovoljno zrelo (starije od tri godine), probajte da zajedno smislite "tajne signale", pomoću kojih ćete oboje da raspoznajete za vas važan poziv - to može da bude jednostavno podizanje ruke uvis. Na taj način će vaše dete imati osećaj da zajedno sa vama učestvuje u nečemu veoma važnom, a vi ćete (nadamo se) dobiti mogućnost da na miru obavite poslovni razgovor.

● Definišite "važne" poruke
U slučaju da vaše dete, ipak, želi da vam nešto saopšti dok telefonirate - naučite ga da tu svoju želju kasnije sa vama podeli (neka je napiše, ako to ume da uradi). Objasnite mu da mama i tata imaju pravo na telefoniranje bez ometanja, a da može da vas prekine samo u situacijama kada je to zaista neophodno (odlazak u WC, glad, povreda....).

● Uvedite negativne poene
Ako vaš mališan i dalje nastavlja sa vikom, urlanjem i raznim drugim sredstvima skretanja pažnje, primenite sledeći "režim": za svako ometanje telefonskog poziva neka ide na spavanje 15 minuta ranije.

● Nemojte nikada malom detetu da dajete slušalicu dok vi telefonirate
Ta situacija, eventualno, može da bude simpatična ukoliko vas zovu bliski prijatelji ili rođaci… Ali, šta ako imate poslovni poziv? Mislite li da će vaš šef rado da prihvati "razgovor" sa vašim dvogodišnjakom?!

M. Stojadinović

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica