Mališane ne treba lišiti tog zadovoljstva da svaki trenutak tokom praznika dožive na pravi način. Počev od nabavke jelke (ili  sastavljanja, ako imate veštačku jelku) i njenog kićenja, ukrašavanja doma, pisanja čestitki, do odgovarajuće predstave ili zabave na kojoj će se dete sresti sa Deda Mrazom i dobiti dugo očekivani paketić.

Nakon novogodišnje čarolije sledi Božić, najlepši porodični praznik. Mališani i tada mogu aktivno da učestvuju. Na primer, da pomažu mami da umesi česnicu, a svakako će se radovati običajima koji prate Badnji dan i Božić.

Dizajniranje svečane odeće za odrasle iziskuje izvestan napor, ali je za nijansu veći kada su u pitanju deca. Iako mi, veliki, zarad dobrog izgleda ponekad znamo da ponesemo i nešto neudobno, sa decom to nikako ne sme da bude slučaj. Predstojeća svečana dešavanja, kao što su: porodični ručkovi, večere, dodela paketića, ali i novogodišnja noć provedena kod kuće - u društvu mame i tate, idealna su prilika da dete nauči da razlikuje svečanu od svakodnevne garderobe, kao sastavni deo kulture odevanja.

Mališanu pre svega treba da je udobno, a potom da izgleda kao slatki novogodišnji ukras. Uostalom, ako se zadovolji standard udobnosti, nema razloga da vašem detetu ne priuštite "raskošnu" garderobu. Ako vam, kojim slučajem, finansije dozvoljavaju, možete za praznik da mu kupite komad odeće nekog svetski poznatog modnog brenda kao što je Kavali, Kenzo, Dior... Paralelno sa kolekcijama za odrasle, skoro sve veće modne kuće u ovom periodu tržištu nude i kolekcije za decu. 

Nikako nemojte da zaboravite da je ovo zaista posebno doba godine. Kada se jednom u budućnosti osvrnete na vreme koje je prošlo, praznični zimski dani će i vama i deci da ostanu u sećanju kao posebni.

Volite svoju decu svakog trenutka!

Tamara Piper, modni dizajner

Od momenta kada postanete roditelj, proslavljanje novogodišnjih i božićnih praznika dobija potpuno novi smisao. Za decu, praznici su dugo očekivani događaj, koji izaziva nalet neobuzdane radosti.