Deca se uvek raduju sladoledu a dugo se smatralo da je tokom zime zabranjen i da se jede isključivo tokom toplih letnjih dana. U najhladnijim predelima, poput Rusije, sladoled se jede tokom cele godine a slični običaji su odavno došli i kod nas. Nekima čak jako prija, isprobajte ovaj recept, koji se pravi skoro pa od samog snega!
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 prstohvat soli
- 8 šoljica mlevenog leda (više ili manje, u zavisnosti od gustine koju želite)
Priprema:
U velikoj činiji umutite mleko, šećer, vanilu i so dok se ne sjedine. Led sameljite u blenderu, da biste dobili sneg. Sneg umešajte u mešavinu mleka dok ne postignete željenu konzistenciju. (Sladoled treba da bude penast, a ne tečan. Ali brzo se topi, pa ga brzo jedite.)
Po želji prelijte čokoladom, voćnim sokom, prelivom od voća ili drugim prelivom za sladoled i uživajte!
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO