ČORBA SA 7 VRSTA POVRĆA KOJU ĆE DECA RADO JESTI: Minestrone za ručak mališana u hladnim danima

Jednostavan način da deci uključite puno povrća, u samo jednom obroku. Čorba je izdašna i ukusna za celu porodicu.

Shutterstock

Ne morate da spremate više različitih jela, u samo jednoj čorbi detetu i celoj porodici ćete ponuditi čak 7 vrsti različitog povrća, a ukus će ih očarati.

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk sitno isečen na kockice
4 čena belog luka zgnječena
2 velike šargarepe
1 tikvica
1 štap celera
4 kašike paradajz pirea
400 g paradajza pirea
1,5 litra vode
400 kuvanog pasulja
250 g testenine
crni biber, so po usku
origano, bosiljak po želji
6 velikih paradajza
Parmezan (po ukusu)

Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj šerpi, a zatim lagano pržite crni luk dok ne postane providan. Dodajte beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte iseckano povrće i pržite dok ne počne da omekšava, zatim dodajte začine, paradajz pire, isečeni paradajz i vodu i dobro promešajte dok se potpuno ne sjedini. Dovedite do ključanja, a zatim stavite poklopac na lonac i dinstajte oko 30 minuta.
Dodajte maslac i testeninu, pa začinite sa malo bibera. Ponovo pokrijte poklopcem i kuvajte dok testenina nije skoro kuvana (oko 10 minuta). Čorbu poslužite toplu sa parmezanom ili kozjim sirom i prilogom od prepečenog hleba. Za manju decu, čorbu sameljite štapnim mikserom na željenu gustinu.

Yumama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi čorba od vrganja?  Kurir televizija