Ovaj recept krije jednu tajnu, odnosno način da ubacite puno zdravog povrća, a da to ne bude očigledno. Kao i svaka pasta, sprema se lako i brzo.
Potrebni sastojci:
• 400 g domaćeg kuvanog paradajza
• 1-2 čena belog luka
• šaka svežeg bosiljka
• 1-2 šargarepe
• tikvica
• 2 kašičice sušenog origana
• kašičica sušenog timijana
• testetnina po izboru (špagete, taljatele... prema potrebi bezglutenske)
• kašika maslinovog ulja
• so po izboru
Šargarepu i tikvice prvo iseckajte na sitne komade i prodinstajte na maslinovom ulju na srednjoj vatri oko 5 minuta. Za to vreme oljuštite i iseckajte beli luk i dodajte ga šargarepi i tikvicama zajedno sa origanom i timijanom. Sada umešajte paradajz i začinite. Ostavite da se sve krčka oko 20 minuta sa blago odškrinutim poklopcem i na laganoj vatri. U međuvremenu, možete skuvati testeninu prema uputstvu na pakovanju.Kada je povrće skuvano, izmiksajte sos štapnim mikserom. Recept za sos je odličan jer se može skuvati i za naredna dva do tri dana - treba ga čuvati u zatvorenoj tegli i frižideru.
BONUS VIDEO:
Izbor: Yumama