RECEPT ZA NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Brza i jednostavna poslastica koja će oduševiti mališane

Zašto da kupujete, kada možete sami da napraviti najukusnija čokoladna jaja za Uskrs.

Shutterstock

Kada se približava Uskrs deca najviše vole da jedu mala čokoladna jaja. Umesto da im svaki put kupite, obradujte ih i napravite im još ukusnija i lepša kod kuće. Ovom receptu nijedan mališan neće odoleti, jer sadrži sve njihove omiljene sastojke, a uz to su sjajna ideja za uskrašnju poslasticu.

Sastojci:

  • 150 g mlevenog keksa
  • 180-200 g napolitanki koje vaše dete najviše voli
  • 4 štangle čokolade
  • 50 g omekšalog putera
  • 1 kesica vanil šećera

Za preliv:

  • 100 g čokolade za kuvanje (kada se istopi možete da dodate iseckan lešnik)
  • 1 kašika ulja 
Shutterstock  Devojčica jede čokoladno jaje

Priprema:

U posudu stavite prvo mleveni keks i isitnjene napolitanke. Dodajte omekšanu čokoladu i puter, potom i vanil šećer. Od smese uzmite po malo i oblikujte prvo kuglice, a onda prstima i jaja. Istopite čokoladu sa malo ulja. Poređajte jaja na rešetku i prelite ih čokoladom ili svako uvaljajte u čokoladu i spustite na foliju da se hlade. Kada se skroz stegnu stavite u papirne korpice da budu šarena i poslužite.

(Yumama)