Deca obožavaju sve što je na štapiću, zato smo sigurni da će ova kombinacija postati omiljena za vaše mališane. Sam naziv Korn dog u prevodu znači viršle u testu od kukuruza i koliko god vam zvučalo previše jednostavno, morate da probate jer je preukusno, hrskavo i vrlo brzo se pravi.
Ono što je posebna prednost ovog jela jeste to što testo može da stoji u frižideru 1 do 2 dana, tako da uvek možete napraviti ranije i brzo spremite kada dođe vreme za večeru.
Sastojci:
- 300 grama viršli
- 160 grama palente
- 150 grama običnog brašna (oštro)
- 250 ml mleka
- 2-3 kašičice sode bikarbone
- malo soli po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U dubokoj posudi pomešajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine. Postepenim ulivanjem mleka i stalnim mešanjem zamesite glatko tečnije testo. U dubljem tiganje zagrejte ulje za prženje. Idealna temperatura ulja za pripremu Korn doga je oko 180 stepeni, što znači da obavezno nakon zagrevanja pecite na srednjoj jačini.
Viršle skuvajte, najidealnije je da kupite manje dečije viršle kako bi mogle lepo da stoje na štapiću za ražnjiće. Svaku viršlu uvaljajte u malo brašna da bi testo moglo da se uhvati. stavite na štapić i potom umočite u smesu (najbolje je da stavite u neku duboku čašu). Kada se ulje zagreje, polako ih pecite i lagano okrećite kako bi se ravnomerno ispeklo. Dovoljno je par minuta dok ne postane zlatno smeđe boje. Prženi Korn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a tekstura postala hrskavija.Poslužite uz kečap ili majonez.
Prijatno!
(Yumama)