Imate malog izbirljivca koji neće da okusi povrće, a obožava čokoladu.Da li ste razmišljali o tome da mu napravite omiljeni slatkiš i ubacite neku zdravu namirnicu. Možda vam zvuči kao nemoguće, ali na primer tikvica se odlično uklapa u slatke kombinacije.
Evo jedne savršene ideje:
Sastojci za kolač:
- 2 ipo šoljice (za kafu) brašna tip 400
- pola šoljice nezaslađenog, tamnog kakaa
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 ipo kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica cimeta
- 1 šoljica šećera
- pola šoljice ulja ili istopljenog putera
- 3 jaja
- 2 šoljice oguljenih i izrendanih tikvica
- pola šoljice mleka
Sastojci za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni i nauljite kalup za tortu ili hleb. U jednoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke, a u drugoj nekoliko minuta mikserom umutite šećer i jaja dok smesa ne postane gusta. U mokru smesu zatim dodajte tikvice i mutite još minut, a zatim postepeno ubacujte suve sastojke i mleko, potom kratko špatulom mešajte kompletnu smesu.
Ulite smesu u kalup i pecite 40 do 50 minuta, zavisno od jačini rerne. Pred kraj pečenja, čačkalicom proverite da li je kolač gotov u sredini. Kad se ohladi, prelite ga glazurom od rastopljenog putera i čokolade i ohladite.
Možete ga servirati uz grčki jogurt ili sladoled. Oduševićete se ukusom!
Prijatno!
(Yumama)