CARSKE MRVICE, SAVRŠENA POSLASTICA ZA VAŠE KLINCE: Uživaćete u svakom zalogaju, a tako se jednostavno pravi (RECEPT)

Ako nemate ideju za ukusnu poslasticu, obavezno probajte ovaj recept.

Shutterstock

Poreklo recepta vezuje se za Austriju, gde se tradicionalno poslužuje sa toplim kompotom od šljiva, ali se serviraju i sa pireom od jabuka. Naravno, sve varijacije dolaze u obzira, možete ga preliti i sa čokoladom ili jednostavno preko staviti med ili prah šećer.

Sastojci za 2 osobe:

  • 4 jaja
  • 1,5 dl mleka
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu
  • 120 g brašna
  • malo karamel-vanila šećera
  • ulje za prženje

Način pripreme:

1. Napraviti preliv od smrznutog voća i šećera. U odgovarajuću posudu dodati voće i šećer i kuvati dok se šećer ne otopi.

2.Odvojiti žumance od belanaca. U belanca staviti prstohvat soli i umutiti čvrst šam.

3.U drugoj posudi umutiti prvo žumanca, mleko, šećer u prahu i karamel-vanila šećer. Kada se svi sastojci sjedine dodati brašno i dobro promešati. U ovu masu lagano umešati belanca da se dobije vazdušasta masa.

4.U dobro zagrejan tiganj sa malo ulja, sipati masu i peći, prvo jednu pa drugu stranu, nakon toga drvenim varjačama usitniti testo na sitne komade i još malo pržiti dok ne porumeni.

5.Servirati na odgovarajući tanjir, i napravite razne kombinacije preliva po vašem ukusu.

Prijatno!