Palenta je divna namirnica od koje svašta može da se napravi, a pomfrit od nje iako zvuči čudno, vrlo je ukusan i zdrav a možete ga jesti i samog, ali i u kombinaciji sa mesom ili nekim sosom.
Potrebno je:
- 70 grama palente
- puter
- 3 kašike parmezana
- začini po želji (so/origano/bosiljak)
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte palentu na uobičajeni način, a onda u nju umešajte putera, parmezan i začine.
Smesu rasporedite u pleh obložen pek papirom, a onda odložite u frižider da se ohladi. Kada bude dovoljno hladno i čvršće, isecite na štapiće, poprskajte ih maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Savet plus: U ovu smesu možete dodati i povrće, sir ili šta god vam se čini kao dobra kombinacija. Mogućnosti su brojne, a ukus je garantovan.
(Yumama)