Devojčici je otekao stomak, što je izazvalo zabrinutost njenih roditelja. Odveli su je kod doktora i tamo se ispostavilo da se ova situacija dešava jednom u milion porođaja. Lekari nisu mogli da veruju šta su pronašli u bebinom stomaku.

Izuzetno retka situacija dogodila se u okrugu Ramgarh u državi Džarkand, Indija, kako prenosi Ofeminin portal. U privatnoj bolnici rođena je devojčica. U početku se činilo da je sve u redu, ali roditelji su počeli da brinu o bebinom stomaku. Bio je jako nadut i izgledao je kao da je jako natekao.

Nerazvijeni embrioni u bebinom stomaku

Roditelji su odveli ćerku kod lekara, koji je naručio kompjutersku tomografiju. Prva dijagnoza koja je prestravila roditelje je rak. Međutim, posle detaljnih ispitivanja ispostavilo se da nije reč o tumoru, već o parazitskom blizancu. Lekari su otkrili osam nerazvijenih embriona u stomaku devojčice. Ova situacija se dešava jednom u milion!

Operacija i oporavak

Devojčica je operisana i uklonjeni su nerazvijeni embrioni. Beba je potom ostavljena na posmatranje u bolnici, ali se tokom posmatranja nije dogodilo ništa alarmantno, pa je posle tri nedelje beba otpuštena kući.

Šta je parazitski blizanac?

Kaže se da se parazitski blizanci javljaju kada jedan blizanac prestane da se razvija i funkcioniše samo zahvaljujući drugom. Ponekad se desi situacija kada jači pobedi i jedan blizanac upije drugog – tada se to zove „fetus u fetusu”.

Parazitski blizanac je ekstremna varijacija sijamskog blizanca. Nastaje kada se ćelije dele nepravilno i asimetrično. Kao rezultat toga, jedan od blizanaca počinje da dominira nad drugim, a vremenom ih čak i apsorbuje. U takvoj situaciji priroda se najčešće brine sama o sebi i dolazi do spontanog pobačaja. Međutim, postoje priče poput one iz Indije, kada blizanac postaje parazit, koji postoji samo zahvaljujući većem organizmu. U ovoj situaciji, može ne samo da dobije hranljive materije, već i da izazove defekte organa i rak.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Yumama/J.D.

BONUS VIDEO

Trik za mirno spabanje bebe TikTok/jessica.j.crisp