Crveni obrazi, bolni desni, nedostatak apetita i mnogo plača - sve su ovo prateće pojave izbijanja zubića, ali kada kada se pojavi dijareja, mnogi roditelji teško mogu da je dovedu u vezu sa zubima.

U većini slučajeva, dijareju, odnosno crevnu infekciju, izazivaju različiti virusi i bakterije. Izbijanje zuba menja bebinu stolicu i veoma podseća na dijareju - ona tada postaje tanja, žućkasta, sluzavija i ima neprijatniji miris nego inače.

Dijareja tokom nicanja zuba obično nije razlog za brigu. Obično je to privremeni fenomen koji će nestati sam od sebe. Roditelji treba da vode računa o tome da dete pije dovoljno tečnosti. Ako ste u nedoumici, neka vaš pedijatar isključi gastrointestinalnu infekciju. Kao i kod obične dijareje, samo nicanje zuba varira od deteta do deteta.

Problemi sa zubima mogu trajati nekoliko dana ili nekoliko nedelja. U većini slučajeva, početni simptomi su crveni obrazi, bol i pojačano lučenje pljuvačke pre nego što nastupi „problematična stolica“ ili dijareja. Ovo može trajati nekoliko dana. Pažljivo posmatrajte svoje dete i konsultujte se sa pedijatrom ako niste sigurni.

BONUS VIDEO:

Nadica Ademov otkrila pol bebe Instagram

Izvor: Yumama