Beba rođena u Brazilu pre nekoliko godina zapanjila je čitavo medicinsko osoblje, a snimak koji je nastao po njenom rođenju i danas oduševljava svakog ko ga vidi.

Iako zvuči neverovatno, ali ova beba je po izlasku iz maminog stomaka pokazala da može da hoda! Dok ju je babica pridržavala ispod ramena, ona nije marila za svet oko sebe već je hrabro koračala u nekom svom pravcu.

Snimak je godinama viralan i izaziva brojne komentare ali i oduševljenje svakog ko ga pogleda. Mnogi smatraju da je evolucija čoveka uznapredovala i da su nove generacije dece mnogo naprednije, ali drugi ipak smatraju da ovi koračići koji su oduševili svet nisu ništa drugo, no urođeni refleks bebe.

"Ovo su nova deca sveta. Tako su napredna", "Nova generacija dece je tako brza", "Pravo čudo", "To je urođeni refleks koraka", neki su od komentara, a vi pogledajte ovaj snimak koji će vam sigurno izmamiti osmeh na lice:

Šta je refleks automatskog hoda?

Ovaj refleks najizraženiji je posle bebinog četvrtog dana života, i najčešće traje do dva meseca. Primetićete ga tako što novorođenče držite uspravno na stolu ili na nekoj tvrdoj i ravnoj podlozi, pridržavajući ga pod pazuhom, a ono će podići jednu nogu a zatim drugu i praviće pokrete kao da korača. Izgledaće vam kao da maršira visokim koracima.

(Yumama)