Mama Džesika Saterlend iz bolnice u Torontu prepričala je prvih 48 sati dojenja bebe. 

Dan prvi

12:54 Rodio se naš sin Ben. Ima osam kilograma i 20 centimetara! Babica koja me je porađala je rekla da sam ga 'dobro sakrila'. Mazimo se "koža na kožu" oko 30 minuta, a onda ga prosleđujemo ponosnom tati da istu stvar obavi.  U međuvremenu babice su se pobrinule za šavove. Prezadovoljna sam, ali poprilično sam šokirana što je iz mene izašlo malo ljudsko biće - i sve vreme je plakao!

14:00 Pokušavam da ga nahranim prvi put, on odmah počinje da ručka! Nisam imala pojma šta da očekujem, ali to ide sasvim glatko i on ostaje još 45 minuta. Jedna od mojih babica pomaže oko hranjenja i daje mi neke smernice, poput toga kako da držite dojku odozdo u obliku slova U, umesto sa strane u obliku slova C, kako bi pomogla da se njegova majušna usta zakače.

15:00 Dojenje teče tako što ga hranim oko 10 minuta na jednoj strani. Nije previše nervozan zbog odlaska kući, iako mi je leva noga i dalje prilično ukočena od epiduralne i imam poteškoća pri hodanju. Generalno, osećam se prilično dobro, ali umorna sam i radujem se što ću biti u svom krevetu.

17:00 Stižemo kući i Ben je pospan, ali ipak uspeva da još malo jede. 

21:15 Ne zanima ga leva dojka, već isključivo jede sa druge pre spavanjai. Naši planovi za taj dan bili su da legnemo s njim u krevet i odmorimo se. Muž mi je ceo dan donosio hranu i piće i gledali smo serije na Netfliksu. Tokom trudnoće pokušavala sam da ne razmišljam kako će se stvari odvijati nakon njegovog rođenja, jer su bebe nepredvidljive i rade šta žele. Srećom, čini se do sada da Ben voli da provodi vreme sa nama.

23:00 do 6:00 Dojim Bena otprilike 5 do 10 minuta, svakih 30 minuta. Jedva spavamo. Uopšte ne želi da bude u svom krevecu, ali izgleda veoma srećno kada ga nosimo u naručju.

Dan drugi

06:00 Konačno smo uspeli da odspavamo tri sata. Budući da mu se ne sviđa krevetac, pustila sam ga da spava na meni, ali deljenje kreveta sa njim čini me prilično nervoznom i nadam se da će se uskoro navići na svoj krevetac. 

10:00 Dojim ga oko pet minuta. O obrocima kraćim od 10 minuta počinjem da razmišljam kao o užinama. 

11:30 Naša babica dolazi da pregleda Bena. On većinu toga prespava ili plače tokom uboda babice, a ja ga dojim kako bih mu odvukla pažnju. Ovo ga uglavnom uteši, ali on i dalje plače.

12:25 Ben spava skoro šest sati, dok baka i deka mi pomažu da ga okupam. Saznajemo da baš i ne voli biti golišav u kadi.

16:30 - 22:20 Ponovo ga hranim. Dojim ga otprilike 20 minuta na svakih sat vremena. Naš pas koji je bio na čuvanju kod naših kućnih prijatelja dok sam bila u bolnici se vratio i potpuno ignoriše bebino postojanje - baš kao što smo i očekivali!

23:20 do 02:50 Dojim Bena na 20 minuta, presvlačim ga, menjam pelenu, a zatim odlazimo na spavanje.

Dan treći

06:55 Budimo se, a zatim ga dojim nekih dvadesetak minuta.

9:54 Petnaestominutna užina. Nakon užinice, smeštam ga da još malo odspava.

"Gledajući unazad prvih 48 sati, iznenađena sam kako je sve proteklo u najboljem redu. Osećam se kao da sam se zaista fantastično prilagodila. Porođajni oporavak takođe ide dobro, mada većinu vremena provodim sedeći na ledenim oblogama! Presrećna sam što se moja beba brzo 'uklopila' u dom i vezala se za nas. Beba je sjajna, ima poprilično dobar apetit i voli da spava. Ne želim da kažem da je lako, jer nije, ali nije težak kao što sam očekivala. Ushićena sam zbog dolaska bebe, sve je novo i neobično, željno iščekujem da vidim kako će se razvijati dalje i kako će napredovati", ispričala je mama Džesika.

Zapratite nas i na Instagramu!