Toplo vreme i sunce - šta drugo nego izlazak napolje sa bebicom. Možda ona nije spremna za igre sa drugarima, i trčkaranje, ali postoji mnogo aktivnosti kojima se možete posvetiti sa bebom napolju. 

Pogledajte nekoliko načina da ispunite jedan topli prolećni dan u prirodi.

1. Igra balončićima

Ne samo što će beba uživati u posmatranju balončića od sapunice, već će na taj način podstaći senzorni razvoj. Dodir ovakvih balončića sa kožom će navići dete na različite teksture. Na motorni razvoj možete uticati ako beba počne da hvata balončiće ručicama. 

2. Kotrljanje lopte

Ako je beba naučila da sedi, jedna od omiljenih igara biće dobacivanje sa loptom na travi. Sedite naspram nje i uživajte.

3. Ples na travi

Stavite ćebence na travu, pustite omiljenu pesmicu i igrajte na suncu sa bebicom. Ne zaboravite da na podijumu učestvuju i omiljene plišane igračke.

4. Bazenčić sa vodom

Bebe obožavaju brčkanje u vodi, naročito kada su napolju i kada je toplo. 

5. Šetnja prirodom

Ako imate kengura, ponesite bebu i šetajte se kroz šume, livade, parkiće. Vi ćete se opustiti, a ne sumnjamo da će i beba.

6. Puštanje zmaja

Dobro, možda beba ne ume da se igra na ovaj način, ali možete vi. Napravite piknik, sedite na ćebence i pustitie zmaja da leti iznad bebe. Što šareniji bude, to će beba više uživati u njegovom posmatranju. 

7. Berite voćkice

Ukoliko u blizini imate prostor sa voćem, ili ste pak otišli kod bake na selo, povedote bebu i pustite je da sama bira voćkice koje će jesti.

8. Ljuljaške

Kako izostaviti igrališta i ljuljaške kada je izlazak napolje u pitanju? Ako beba može da sedi i ako je stabilna, nema razloga da propuštate ovu zabavnu igru, a nabacićete joj veliki osmeh na lice. 

9. Posetite zoološki vrt

Ovo je odlična aktivnost za bebe. One obožavaju da posmatraju sva ta čudna stvorenja oko sebe, da slušaju njihove zvuke, imitiraju ih i slično. 

10. Pričica napolju

I još jednom, ćebence je preko potrebno! Sedite na njega, ponesite bebine omiljene knjižice i čitajte okruženi zelenilom, sunčevim zracima i vetrićem. Ovo će pričama dati potpuno novi doživljaj. 

11. Idite na piće

Ne zaboravite i sebe. Bebu u kolica i pravo u omiljeni kafić sa prijateljicama. Beba će biti zadovoljna što je u drugačijem okruženju, a vi ćete se opustiti sa drugaricama i posvetiti se sebi u isto vreme.

Zapratite nas i na Instagramu!