Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laku noć, bebo: Uspavajte svog mališana u šest lakih koraka

Uspavljivanje bebe ume da bude veoma naporan posao, ali uz ove jednostavne trikove budite sigurni da ćete ga olakšati.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Za neke roditelje, uspavljivanje bebe je veoma jednostavno, a za druge to može biti celonoćna borba i razmišljanje da li će beba prespavati celu noć. 

Evo nekih saveta koji će vam pomoći u uspavljivanju vaših mališana:

1. Pripremite je za spavanje.

Jednom kada beba nauči da se vreme za spavanje približava, može početi da se sprema za ono što dolazi. Probajte na napravite neku vrstu rituala, na primer, okupajte je, zatim navucite zavese, pročitajte priču i smestite je u krevet. Potrudite se da svake večeri pratite ritual koji se smislili.

Povezane vesti

2. Vreme je za spavanje.

Pričanje sa bebom može da pomogne. Iako možda ne razumeju šta pričate, ponavljanje iste rečenice svake večeri postaće deo rituala pred spavanje. "Vreme je za spavanje Marko, lepo spavaj," i poljubac, ili šta god kažete pre spavanja bi trebalo da ponavljate svake večeri.

3. Umirite bebu.

Kada ste završili večernji ritual, cilj je da umirite bebu i konačno je uspavate. Bebe se smiruju i reklaksiraju na različite načine, poput ljuljanja ili blagog tapšanja po leđima. Ono što je upalilo vašim prijateljima, možda neće vama, ali kada shvatite šta je to što bebu smiruje - držite se te metode.  

Povezane vesti

4. Znakovi uspavanosti.

Novorođentu je lako primetiti kada je pospano.. ono zeva, trlja oči i plače. Ali kada beba ima oko 4-6 meseci, dobra je ideja pratiti rituale i raspored spavanja. Dobro obratite pažnju na znakove da im se spava, jer preumornoj bebi ili detetu je teško da zaspi ako taj momenat prođe, zato što se hormon kortizol ispušta.  

5. Stavite je u krevetac dok još nije skroz zaspala.

Najbitniji deo uspavljivanja bebe, nakon smirivanja, jeste da je stavite u krevetac dremljivu, ali i dalje budnu. Trebaće vam vremena da uhvatite taj momenat, jer bebe mogu brzo zaspati, ali vredi jer ćete ovako izbeći da se navikne na spavanje u vašim rukama. 

Povezane vesti

6. Položaj za spavanje.

Pratite savete stručnjaka kada su u pitanju položaji spavanja bebe. Preporuka je da bi bebe trebalo da spavaju na leđima. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica